Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Meditativ städning & ett städknep.

Åh, den där känslan. Ett nystädat hem. Det är torsdagkväll och strax innan åtta ställde jag tillbaka dammsugaren i städgarderoben och tittade nöjt ut över mitt fina hem. Jag har sagt det förut, men ingenting gör mig så lugn som ett städat hem. Och ingenting gör mig så stressad och obekväm som ett stökigt hem. Gillar den harmonin som infinner sig när saker och ting är i ordning och dammet är borta. Ett sånt hem som man gärna vill hänga i, tända ljus i och bara vara i. Ett sånt hem som en inredningstidning skulle kunna komma och ta foton av (typ).

Jag har inget emot att städa, snarare finner jag det lite som terapi och väldigt meditativt. Slår på musik (idag blev det Veronica Maggio, peppar för konsert på lördag!!) och springer runt och plockar och städar. Mitt enda problem är själva steget till städningen, det är ett ganska stort steg att ta – framför allt om tiden (eller energin för den delen) inte riktigt finns där.

Mitt hemliga städ-knep

Som med mycket i livet behöver jag lite av en push för att faktiskt ta tag i saker, gärna en deadline och gärna en tajt deadline. Så även med städningen. Det bästa är om gäster ska komma på besök, då tycker nog de flesta av oss att det är lite av att visa respekt att faktiskt ha ett hyfsat städat hem. Framför allt badrummet och att det kanske inte ligger framme smutsiga strumpor och högar av kläder.

Så knepet är att skaffa en deadline! Hur jag gjorde detta idag var att jag messade Mumin och skrev: om du lagar middag idag så städar jag! Grejen är att det nästan alltid är han som lagar middag ändå, så det var egentligen ingen big deal, men ändå en förpliktelse från min sida. Jag lovade något, och då har jag plötsligt mycket mer press på mina axlar – något som för mig fungerar som en spark i baken.

Och hur ska du göra om du inte har någon sambo att utbyta tjänster med? Då får du helt enkelt bjuda över några gäster (det är ju dessutom en väldigt trevlig sak att göra).

Vi har ganska roligt när vi har fotosessions och T agerar fotograf. Det roligaste är att man på de nya iphonsen kan se ett mini-filmklipp av varje bild man tar, ser alltid ganska komiskt ut när man byter mellan olika poser.

Samma sekund som jag var klar med städningen så serverades det lövbiff och tunna ugnspotatis- och -morotsstavar till midag. Dessutom bakade han min sambo kanelbullar!! Bara sådär, på en torsdag, och ett par dagar efter självaste kanelbulledagen. Vi skulle kunna säga att det var för att fira min namnsdag (som visserligen inte är i Finland, men i svenska kalendern).

Och det var så perfekt att kunna kvällsmysa i detta städade hem. Invigde dessutom tända ljus för den här hösten – och det kändes BRA (trots att jag kände mig mega höstdeppig i morse…) Ska köpa massor av lyxiga doftljus i höst!

Ett nystädat hem, middagen serverad, nybakade kanelbullar och New Girl. Exakt vad mitt höstdeppiga inre behövde denna torsdagskväll i oktober. Ah.

FÖLJ:

15 svar

 1. Åh vad skönt! Håller helt med angående städdeadlines! När jag bodde själv så kom det titt som tätt soffsurfare å då ville jag verkligen att det skulle vara rent å snyggt.
  Alltså whaaa, Veronica här! <3 vad nice!
  har uppvisning denna kväll, annars hade det ju varit grymt å gå på hennes konsert!
  Hoppas du får en superfin helg Jennifer!

  1. Bra grej! Skulle vilja ha ett rum över som kunde hyras ut med Airbnb, det skulle nog också vara bra för städningen ;)

   Jaaa, så fin spelning! Synd att du hade annat på schemat. Men hoppas din helg också var fin! <3

 2. Jag funkar också bäst med deadlines. Gärna tajta sådana, haha. Annars blir ingenting gjord och speciellt inte när det gäller städning.

  1. Haha intressant det där, hur vissa av oss tycks fungera. Undra om det finns något knep för sånna som oss, typ hur man kan lura sig själv och sätta upp egna deadlines…?

   1. Om du kommer på hemligheten eller något bra knep så får du gärna berätta. Så lovar jag att göra detsamma :)

    Men ja, annars får man kanske göra som du skriver. Muta sig själv med något man vill göra/ha om man klarar deadlinen.

  1. Men det kan jag inte tänka mig att det sker så ofta? Eller hur stökig kan en bil bli och hur ofta? ;)

    1. Haha fler personer gör det säkert lite stökigare jo. Lite skönt att inte ha en bil att ta hand om, tycker jag har nog jobb att ta hand om mina skor, hehe.

 3. Jag brukar också ha musik på. Gärna något tralligt som typ “Hey, I just met you and this is crazy, but here’s my number, so call me maybe!”. Sen springer jag runt och glömmer ibland bort att städa för att jag sjunger och dansar i stället. Det där med att inte ha någon insyn är guld värt! ;)

  Och jag håller med. Ett nystädat hem inför helgen är sååå skönt. Helst ska det kombineras med renbäddad säng, nyduschat hår och tom tvättkorg.

  Hoppas att du njuter av en mysig fredagskväll i ditt nystädade hem (eller är ute och slår klackarna i taket)!

  1. Haha exakt! Jag hoppas att vår insyn är lika dålig som jag alltid tänker att den är, men ser själv in till ett gäng grannar ;)
   Ohja, där har du en komplett kombo, + typ en bra middag och ett inlägg publicerat på bloggen. Haha listan kan göras längre….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.