Jennifer sandström

Inspirerande entreprenörer.

Igår hängde jag med min kollega Jasmin som skulle representera vårt jobb på entreprenörsmässan Fallup här i Helsingfors. Allt var på finska men jag följde med som sällskap och dessutom kommer min svenska till användning typ 1 av 10 gånger (sen fungerar engelska himla bra, bra språk det där ändå, engelskan). Fallup är tydligen det största entreprenörseventet för studenter i hela Europa. Och faktiskt så översteg eventet mina förväntningar (jag hade i och för sig inga).

ct6siupxyaa-jwg

Såhär uppklädda och förberedda var vi med våra Zervant-blåa tshirts, kaffepaket med catchy text och standard-flyers (som ingen egentligen läser?). 

Alltså wow, jag blev imponerad av alla universitetsstudenter. De flesta verkade vara första års-studenter och var där och var redan så entreprenörssugna. När jag började plugga försökte jag liksom mest figure out om jag skulle behålla mitt pippi-röda hår eller inte? Affärsidéerna började nog poppa upp lite senare i livet.

Här nedan är jag in-action pratandes med några studenter. De hade inte några företag ännu så istället för att sälja på dem vårt amazing faktureringsprogram, sålde jag på dem att verkligen ta chansen att åka på en utbytestermin, och helst till Nya Zeeland. First thing first osv. Träffade också en del studenter som redan drev egna företag – så coolt! Bland annat en supersöt tjej som bakar fina (och vad det ser ut som också goda) tårtor och säljer, med det fiffiga namnet KatastrofiGastronomi.

Jag är faktiskt imponerad av hela entreprenörs-klimatet i Helsingfors och hur företag och startups bubblar upp över allt med unga förmågor i spetsen. Bara det är en sån inspirerande miljö att befinna sig i och jag älskar att mingla bland dessa typer. Det är något väldigt härligt med människor som har en idé de tror på och också förverkligar.

Dagen avslutades med spännande seminarier på en scen med stor publik. Företagsledare från olika framgångssagor var på plats för att dela med sig av lärdomar och vad studenterna ska tänka på redan nu osv. Här fick jag dock lov att avlägsna mig då nästan allt, till min besvikelse, hölls på finska.

Apropå inspirerande entreprenörer så var det något jag bloggade om häromdagen på jobbet. Vi blev nämligen utsedda till en av de 40 mest inspirerande entreprenörsbloggarna i Sverige, kul grej! Passade på att lista “våra egna” topp 5 bloggar som vi gillar. Om ni är nyfikna och vill ha entreprenörs-inspiration i bloggform hittar ni inlägget här: Sveriges mest inspirerande entreprenörsbloggar.

FÖLJ:

2 svar

    1. Den var också rätt bra jo! Borde finnas något i Stockholm, du får besöka typ ett coworking space :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.