Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Jägershots, nattklubben där alla får ligga och en bitchslap.

Vid fyratiden i fredags drog vi på våra dirndls och kickade igång festen med Jägermeister. Tolv timmar senare tog vi en Uber hem från Helsingfors värsta nattklubb. När jag vaknade vid lunchtid på lördagen så snurrade allting litegrann. Och precis som det ska kännas så var det värt det.

Kvällen innehöll ett och annat, bra fest på kontoret, följt av en ofrivilligt fancy bar (baren var nog medvetet fancy men vi hamnade där ganska ofrivilligt) och avslutades ja, på den där nattklubben.

Oktoberfest dirndl

Goodiebagen som delades ut med: en pretzel, fyra centiliter jäger och en pepparkaka att hänga runt halsen (det stod zaubermaus på min, som direkt översatt betyder magisk mus, men används som typ “sötnos”) – allt en behöver för en bra start på Oktoberfest. 

Oktoberfest på kontoret

Plötsligt förvandlades vårt kontor till en alldeles perfekt Oktoberfest, med vimplar, serpentiner, ballonger, flaggor (alla som gick i de bayerska färgerna vitt och blått) och så öl såklart. En klassisk tysk Oktoberfest-visa drog igång och musiken som strömmade ur högtalarna fick alla att ansluta sig till det festliga köket.

oktoberfest-kontoret

Vår alldeles egna österrikiska Tanja inledde alltihop med att förklara historien bakom ståhejet som utspelar sig år efter år ända sedan 1800-talet. Vi fick också lära oss att knuten på dirndlens (klänningens) förkläde kan betyda olika saker: höger sida betyder upptagen, vänster sida singel, mitten oskuld och knuten på ryggen änka. Bra att veta!

oktoberfest

Tanja, jag, Jasmin och så nere till höger ett gäng fler partysugna kollegor. 

Kvällens highlights

Låt oss ta det i kronologisk ordning. Tackolov sviker mitt minne sällan mig efter utekvällar. Så ångesten som kommer dagarna efter, har sällan eller aldrig något att göra med saker jag faktiskt gjorde under kvällen, jag tror att jag för det mesta är en trevlig typ (möjligen ännu trevligare med lite alkohol i kroppen).

Eldflugorna som ingen såg

När vi skulle åka in till stan och leta upp en tysk bar så satt vi på trappan utanför kontoret och väntade på vår taxi. Några var upptagna med att hälla upp boxvin i blåa plastmuggar, en annan messade sina vänner för att förklara att hens telefon inte alls var stulen utan att det bara var kollegor som skickat selfie på sig själva och jag? Jag upptäckte att det fanns massor av eldflugor ovanför oss, en upptäckt som gjorde mig mer än exalterad och ännu mer frustrerad när ingen annan trodde på mig eller kunde se dem pga suddigt tillstånd… Att titta på eldflugor är lite som att titta på stjärnorna, så fint och lite magiskt!

När 20 cocktails dök upp

Vår tyska bar (Rymy-Eetu) hade superlång kö eftersom vi inte var de enda som Oktoberfest-firade och vi hamnade istället på en något fancy bar. Oh my. Vi var inte i rätt sinnesstämning för en fancy bar, inte alls. Jag fattar inte ens att de släppte in oss. Runt sexton stycken var vi och när vi suttit vid ett bord ett tag bestämde vi oss för att gå vidare, vi lämnar bordet och ser plötsligt hur tjugo cocktails levereras och placeras på bordet vi just lämnade. Wait a second… Vi återvände ganska snabbt och tog tacksamt tillvara på mysteriet.

*Här skulle jag istället för nedan bild vilja inserta den gulligaste bilden någonsin på när mitt marknadsförings-team hängde/kramades på varandra och såg så extremt kärleksfulla ut att jag var tvungen att fånga ögonblicket på bild. Men en ska ju respektera integritet osv.*

oktober fest tema

Hur vi hamnade på “The Easiest Club In The World To Get Laid”

Sen hamnade vi på en klubb i Helsingfors som har beskrivits som den nattklubb i hela världen där du har störst chans (jag repeterar: i hela världen) att få ligga. (Observera länken, det finns alltså en källa på den faktan, som också listar en klubb i Göteborg…) Don't ask why, why som i varför vi gick dit (fast anledning är för att det faktiskt råkar vara ganska roligt att dansa där). Klubben är Milliklubi (bara namnet låter ganska lame) och är förmodligen något de flesta över 25 undviker (säger jag trots att jag bara är 24).

Fast tyvärr måste jag säga att om du är tjej och vill bli lämnad någorlunda ifred av jobbiga män så ska du nog undvika Milliklubi… Vi hade tackolov manligt sällskap som tog hand om oss (så sjukt att det ens kan vara så?!) men följande händelse gör en inte mindre förbannad för det:

Bitchslapen

Hur många gånger har det hänt er, tjejer där ute, att en främmande man plötsligt tagit tag i ditt ass? Och hur många gånger hände det på ett dansgolv? Det finns ingenting som kan göra mig så arg. Det har hänt mig cirka 2-3 gånger innan, och jag har aldrig kunnat se VEM den vidriga idioten var. En gång hände det trots att jag gick och höll min expojkvän i handen, vi passerade ett gäng killar när detta händer och jag vänder mig och börjar skälla ut alla (ansåg att det var bättre än att han inte alls skulle få höra hur hemsk han var).

I fredags hände det igen, och alltså jag kan inte beskriva hur vidrig känslan är när någon plötsligt grabbar ditt ass så jävla medvetet. Inte bara råkar passera lite lätt, utan verkligen AIMED FOR IT. Det är så jävla vidrigt. Och min reflex är att vända mig om, få syn på förövaren och slå honom allt vad jag kan i ansiktet med handflatan. Han såg svinförbannad ut, jag såg förmodligen ut som om jag skulle döda honom. Sen bad min manliga kollega honom att typ dra åt helvete (eller åtminstone lämna oss ifred, jag vet inte exakt vad han sa). Jag glömde honom och kvällen kunde fortsätta. Men den där handen på ens rumpa, den glömmer man inte och man tänker du förtjänar knappt att leva.

Ett annat bra sätt för att få killarna på dansgolvet att lämna ett gäng tjejer ifred, är att ha manliga vänner som börjar flirta med dem. Sorgligt men sant. Också ganska sorgligt att man måste repetera att jag har pojkvän men du är superrolig att dansa med och budskapet ändå inte når fram? Varför svaret “jag har pojkvän” är så fel är förresten en helt annan story.


Men till 99% var kvällen så himla bra! Jag gillar mina party peeps till kollegor. Ett par månader kvar till nästa kalas: den årliga julfesten, som förra året slutade med årets hangover. Och ärligt talat känner jag just nu inte riktigt för att shotta någonting alls eller gå ut på en klubb igen på ett bra tag.

FÖLJ:

9 svar

 1. Det där är typ universellt med höger och vänster av olika saker, typ om mannen är gift med kvinnan ska han va kvinnan på höger sida om sig och om det är en dejt/älskarinna på vänster. Därav vänsterprassel. Tror jag!

  Apropå handen på rumpan så var inte en örfil nog. Usch jag känner mig typ smutsig, som att den där handen bränner på rumpan efteråt. Blä för sånna män!

 2. Tvi för sådana äckel! Jag blir så trött på män och killar som tror att de har någon slags universell rätt att “ta för sig”. Men fattar inte riktigt vad som hände. Slog du till honom, eller du VILLE bara göra det men höll tillbaka. Hoppas du gav honom vad han tålde, haha! ;)

  Lät som en ganska rolig kväll trots allt. Snygg var du dessutom i din utstyrsel!

  1. Tack! Man känner sig lite tjusig i den, dock stack vi ut lite här i Finland jämfört med vad jag gjorde sist jag bar den i München ;)

 3. Jag vet inte om någon har grabbat tag i min röv helt bara sådär, men en gång började jag dansa med en kille men kom snabbt fram till att han nog inte var något för mig, jag försökte gå tillbaka till kompisarna men då tog han tag i mig (armarna eller whatever) och höll fast mig, så adrenalinet tog över och han fick smaka på min handflata ;) Han lät mig gå och besvärade mig inte mer under resten av kvällen ;)

  1. Men guuuud. Bra gjort av dig! Förr när jag festade mycket hade vi ett knep för att slippa jobbiga killar, inte som var jobbiga rent fysiskt men ändå, och det var The Face. Googla på det – hysteriskt roligt och effektfullt ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.