Jennifer sandström

Mamma-dotter-dag.

Vilken fin dag det blev ändå. Solen kikade fram och det kan få vem som helst att liksom tina inifrån och ut. Jag och mamma gick ut i det fina vädret och promenerade en bit bort till hennes väninna. Mamma bor precis vid Örgryte och där är rätt fina villaområden. Behagligt att promenera i med andra ord, till skillnad från ghettot, där jag bor.
(null)(null)(null)(null)
Hemma hos min mammas kompis fanns även hennes dotter och barnbarn. Iiih. Två töser på 1 och 2 år, alldeles ljuvliga även om den energin de har får en att inte riktigt vilja skaffa barn sådär på direkten… Men så fantastiska och söta, jag satte mig direkt på golvet och passade på att leka litegrann. Ehh någon i Göteborg med bebis som behöver nanny någon helg – jag finns HÄR!

Med det fina vädret och en hel söndag framför oss bestämde vi oss att ta en springtur. Jag fick ställa in en fika för att jag kände mig lite stressad över att hinna hem – tillbaka till stan – handla och hinna träna också. Så får det bli ibland, känner man ens ett uns av stress måste man kika på sina prioriteringar och plocka bort något.

Igår peppade jag min moster att klara 5 km och hon gjorde det nästan. Idag peppade jag mamma på samma sträcka och hon fixade det – SÅ stolt man känner sig då som agerande PT. (null)att springa 5 km
Mamma tyckte jag hade en så lugn ton som peppade henne så hon kunde liksom inte bli arg. I början fick jag henne att sakta ned – för då visste jag att hon skulle klara hela rundan. I slutet visade skogsstigen att vi kommit 5 km men runkeeper hade några hundrameter kvar så då fick jag pusha på lite extra. Så duktig min lilla mamma! Och måste tillägga att jag är stolt över mig själv som kan springa dessa kilometrar med bra ork och ha energi kvar på slutet – det var ingen verklighet för ett halvår sen.

Gullemamma körde sedan hem mig och stannade även på Ica för att handla med mig. Bästa! Så då kunde jag fixa matlådor ikväll, de blev såhär awesome: lax i ugn med pesto och fetaost (eller salladsost, det var nog därför den blev lite bränd?) med mathavre och spenat! Bra förberedelse inför veckan!
(null)
Hörni, ett ICA-TIPS: om en Ica-butik missar att dra av rabatten för en produkt som skulle varit på rabatterat pris och du som kund upptäcker det i efterhand – då har du rätt att få en kupong på 25kr som plåster på såren! Detta gjorde jag idag, mamma råkade ha koll på det. Det är nämligen ingenting butikspersonalen kommer påminna dig om utan du måste be om detta! Tipstips om ni är ekonomiska och vill handla smart :-)

Nuuuu är jag helt slut. Har tvättat och fixat med disken också. Samtidigt som jag skypat med Mumin – fysjutton vilken saknad i hjärtat just nu… Och jobbade även sista timman på gamla jobbet. Jag är så redo för den här veckan!

FÖLJ:

4 svar

  1. Tips: ut med dig på Hisingen och hitta hallonställen! Vi förortsbarn i Göteborg är ofta mycket stolta över våra omgivningar. Och även den kulturella biten. Ibland undrar jag vilken låtsasbubbla folk lever i – och jag talar alltid gott om min förort där jag växte upp. Jag blir ledsen i hjärtat av tonen mot den del där du bor nu. Kanske är det inte så du menar, kanske reagerar jag löjligt… (inte uppväxt på Hisingen, men väl i en liknande förort..) och Örgryte är fantastiskt fint, men tänker att ungarna där går misste om mycket. Liksom…. en overklig verklighet, där alla har det så bra ställt (eller där de har råd att dölja familjeproblem). Oj. Haha. Allt detta för att du skriver “ghettot” ;) kram på dig! Nyfiken på ditt jobb förresten för ett av de roligaste företagen jag vet!!

    1. Haha åh jaaa jag vet. Det var en jättefin springtur jag och Emma tog förra helgen, finns en härlig naturstig här vid “ghettot” och jag har inte alls något emot att bo här. Har ju dessutom inte utforskat de villaområden som finns här också – de är bara de gigantiska lägenhetskomplexen som inte är jättetrevliga att titta på :) Men saknar lite “stadskänslan” där man går förbi en trevlig gata som har lite restauranger, fik eller någon butik till exempel.
      Kul ändå att du skriver och reagerar litegrann, det är nyttigt att fundera över vad man tycker och skriver! KRAM! PS. Får berätta mer om jobbet här framöver.

    1. Okej jag kan förstå att man kanske inte ska använda det ordet så lättvindigt. Dock intressant att du nämner Biskop – har jag nämnt det? Jag tror inte ens det är där jag bor :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.