Jennifer sandström

Lucka 8: En födelsedagsresa till Japan på egen hand

24 travel stories resa till Japan

Lucka 8 och idag träffar vi upplevelsefantasten Pernilla som älskar att resa. Tack vare sitt jobb kommer hon ofta över förmånliga flygbiljetter som tar henne till världens alla hörn. Hennes reseblogg Ut och Spring har en spännande nisch då mycket fokus ligger på träning. Här får vi följa med på en resa till Japan!


30+ and fab

När jag 2015 fyllde 30 gav jag i sann globetrotteranda mig själv en resa i present. Som 29-åring begav jag mig dagen innan nyårsafton 2014 till ett utav mina favoritländer, Japan. På nyårsaftons morgon var det touchdown i Tokyo.

2015 började inte med glitter, glamour och fyrverkerier utan Japanskt firande a la tempelbesök och strosande runt i den vackert upplysta världsmetropolen.

jul i Japan

På nyårsdagen navigerade jag mig fram till busstationen och tog bussen till Nagano för några skiddagar i snödumpen som erbjöd över 1 meter snö. Skidåkningen var magisk och de varma källbaden onsens var räddningen för frusna fötter efter en dag i backen. Sushin smakade gudomligt för en sushi älskare. Socialisering och sake-drickande med locals på det japanska guesthouset jag bodde på under den dryga veckan jag besökte Nagano var standard på kvällarna.

En löprunda (eller två) blev det också. Och besök bland de snöklädda templen.

Det blev en five star skidresa helt enkelt.

nyår i Japan

Japan är ett land som inte är svårt att älska och mitt besök i det före detta OS paradiset Nagano glömmer jag inte i första taget. Min 30+ and fab-resa slutade inte i och med att jag tog Shinkanzen tillbaka till Tokyo utan det blev lite upptining på Japans Hawaii Okinawa innan det hela avslutades med hiking och födelsedagsfirande i mitt älskade Hong Kong. Det är inte så dumt att fylla 30 trots allt.

All the best!
Pernilla


30+ and fab, jag gillar det uttrycket. Jag gillar också det här med att ge sig iväg på ensamresor. Och till Japan! Ett land jag en dag hoppas få chansen att besöka.

FÖLJ:

4 svar

  1. Låter helt fantastisk. Gällivares turistsatsning på Japaner under 90-talet gick om intet. Finland verkar dock har lyckats bättre. Förstår att man måste kunna erbjuda något alldeles extra om man ska locka japaner. Kanske att Santa winter games i Gällivare, som år 2014 vanns av Japans Samta Yamashita, kan locka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.