Lucka 5: På andra sidan kaoset – julresan till Zanzibar

24 travel stories jul i Zanzibar

Idag öppnar vi lucka 5 och där hittar vi Daniel, känd bland bloggarna som Dryden, efter bloggens namn. Efter att ha följt honom i drygt två år platsar han numera på listan över mina absolut favoriter. Idag får vi följa med honom på en julresa till Zanzibar, som inte gick helt som planerat.


Julresan var planerad i månader. Vi hade dyra biljetter i våra fickor. Hotellen var bokade och klara. Sängarna förmodligen redan bäddade för oss. Vi skulle fira julafton på ett sätt vi aldrig gjort och i totala kontraster mot de 23 minusgraderna vi hade året innan.

jul i Zanzibar

Förväntningarna var skyhöga när vi satt på planet som började taxa ut, en regnig torsdagskväll i december. 50 meter tog det. Sedan rullade det tillbaka. Alla som hört ”tekniska problem” vet att det ofta slutar med att en får kliva av. Och vänta.

En timmes försening blev två. Två blev till övernattning på hotell. Övernattning på hotell blev till 17 timmar, missade anslutningar och köande för nya flygbiljetter klockan tre på morgonen på en flygplats mitt i Afrika. Där vi fick tjata oss till inkvartering i vad som visade sig vara en bullrig lounge, som mer bestod av ett par soffor och några rumsavdelare till resterande del av flygplatsen.

"Lounge" i Addis Abeba

Ett dygn efter planerad ankomst kliver vi, helt söndermosade i våra huvuden, av planet på vår destination. Värmen är frapperande och medan svetten pärlar sig i pannan får vi tag på en taxi som tar oss österut på ön.

Det där med att glömma alla världens problem är ibland väldigt enkelt. Som när en kliver av en taxi efter över ett dygn på resande fot. Rakt ut på stranden. Vajande palmer. Indiska oceanen framför fötterna. Vindar som smeker ansiktet. Lokalbornas lugn och harmonin som lägger sitt tjocka semestertäcke över oss. Och så får vi en färskpressad svalkande välkomstjuice i handen.

Jag vet inte om jag någonsin varit så nära paradiset som jag var där och då. En varm decemberkväll i Jambiani. På Zanzibars östkust.

jul i Zanzibar


Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

10 Kommentarer

 1. 5 december, 2016 / 09:59

  Fina fina Zanzibar som var vår plan för i år :( Som sagt, få saker blir som man tänkt sig och nu backar vi lite för att ta ny sats :)

  • jennifer
   Författare
   22 december, 2016 / 11:15

   Ja så synd att det blev tvunget att ändras – men jag hoppas att du har en bra resa i alla fall!

 2. 5 december, 2016 / 18:09

  Älskar Zanzibar! Hoppas få komma tillbaka igen.

  • jennifer
   Författare
   22 december, 2016 / 11:16

   Och jag hoppas på att besöka det en dag nu efter lite inspiration! :)

 3. mami dear
  5 december, 2016 / 20:13

  Tack för tipset!

  • jennifer
   Författare
   22 december, 2016 / 11:16

   Nästa jul kanske?

 4. 6 december, 2016 / 22:29

  Vilken mardrömsstart! Blev svettig bara av att läsa om den. Jag hade glömt att ni råkade ut för detta men nu minns jag. Men desto mer underbart att få njuta av paradiset ni kom till sen, förstår jag! Jag blir allt mer sugen på Zanzibar själv, genom dina fina bilder och intressanta berättelser.

  • 8 december, 2016 / 22:42

   Anna, jag kan verkligen rekommendera stället. Kan också tillägga att vi i slutändan fick ut bra med ersättning för förseningen, både av flygbolag och försäkringsbolag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?