Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Lucka 20: After Christmas i Amsterdam

24 travel stories after christmas i Amsterdam

Lucka 20 och vi får följa med på en resa till Amsterdam! Det är Johanna Westberg som tar oss med till den trevliga staden med alla hundratals kanaler och tusentals broar. Johannas blogg handlar mycket om resor men också inslag av vardag med träning och friluftsliv. Hon är också en av de två skaparna av communityn Svenska Resebloggar.


Knarrande trappa, snedtak och synliga takbjälkar i vårt rum längst upp kanalhuset i den gamla Unesco-märkta centrala delarna av Amsterdam. Vi sover ut, äter croissanter till frukost och strosar ut bland second hand-affärer och tulpanförsäljning som såhär års består av lökar. Det är det enda tecknet på vår, annars är känslan av julstämning tydligt kvar och det råder ett lugn efter helgerna.

after christmas i Amsterdam

Jag befinner mig i Amsterdam med två av mina bästa vänner och ska fira min födelsedag. Jag hade ingen lust att fylla jämt och framförallt inte hemma själv så vi möttes upp från tre håll för en weekend över trettondagen.

Julstämningen var kvar men helt utan stress, mellandagsrea pågick fast det var efter nyår så vi hade all tid i världen. Vi strosade, fikade, shoppade, åkte kanalbåt och gjorde allt som hör en weekend i Amsterdam till och på kvällarna drack vi vin och åt gott och pratade om livet.

weekend i Amsterdam

after christmas

En weekend med vänner är alltid en lyx och visst är julmarknader fina men att resa efter jul och nyår – på en After Christmas – då det dessutom ofta är lite billigare, det är något jag sedan den här resan verkligen kan rekommendera!

Här kan du läsa mer om resan till Amsterdam:

Om Amsterdam
Vintage-shopping i Amsterdam


After Christmas alltså, jag visste inte ens att det var ett koncept? Men jag köper det helt! Och jag ska faktiskt på en after christmas i år, trettondagshelgen blir en weekend i Stockholm! Sen planerar jag faktiskt att göra en weekend i Amsterdam någon gång i vår också – tack för inspirationen Johanna!

FÖLJ:

4 svar

  1. Smart med After Christmas, och som du själv beskriver lite billigare och möjligen lite lugnare. Ni alla är så duktiga på att marknadsföra era resor på ett lockande sätt. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.