Jennifer sandström

Lucka 19: En nyårsafton i Guatemala där drömmar gick i uppfyllelse

24 travel stories nyårsafton i Guatemala

Dags för lucka 19 i adventskalendern och här hittar vi en reseberättelse av tjejen som reser världen över på egen hand, med låg budget och handbagage: Earth Wanderess. Evelina som hon heter berättar i dagens lucka om sin magiska nyårsafton i Guatemala.


Jag vaknar upp under mitt myggnät och pulsen har under natten återgått till normal efter det alldeles för nära mötet med en gigantisk fågelspindel på toaletten kvällen innan.

Jag befinner mig på en halvö täckt av djungel vid en stor sjö i Guatemala. Det är nyår och mitt smeknamn har övergått från Christmas Eve till New Years Eve, eftersom jag brukar säga att det är okej att kalla mig Eve, då många icke svensktalande har svårt att komma ihåg och säga namnet Evelina. “You can call me Eve, like in Christmas Eve.”

nyårsafton i Guatemala

Som förberedning tog jag och ett par vänner och gjorde ett litet hål i en vattenmelon men stort nog att rymma halsen på en vodkaflaska, där vi vände en sådan upp och ned och lät drycken dra i frukten.

Vi var en ganska stor grupp människor som åt middag ihop, lyssnade på musik och dansade. Vi lärde varandra drick-lekar från våra hemländer och när klockan närmade sig midnatt förflyttade vi oss till en brygga och tittade ut mot staden där fyrverkerierna sprakade i himlen.

nyårsafton utomlands

Klockan slog 12 och vi hurrade och kramade varandra. Kläderna flyger av och några av oss hoppar i det kolsvarta vattnet. Trots att vi fått sagt till oss att det fanns krokodiler i sjön så stannade jag och 3 till i vattnet i nästan 2 timmar till.

Jag hade inga nyårslöften för det nya året för jag följde redan mina drömmar.

nyårsafton drömmar


Wow, vilken känsla. Evelina har en väldigt härlig inställning till livet och  är en inspirerande tjej! Själv har jag redan börjat fundera på nyårsmålen för 2017… Ser fram emot mellandagarna, en tid att gå igenom det gångna året och sätta upp målen för det kommande!

FÖLJ:

2 svar

  1. Låter också helt underbart att bada till nattens mörka sken, Men jag hade inte vågat utan en krokodiljägare som vakt. ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.