Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Lucka 2: Vintervandring med snöskor under norrsken

24 travel stories vinter-vandra snöskor

Lucka nummer 2 presenteras av vandringsinspiratören Angeliqa som driver Sveriges största blogg om vandring: Vandringsbloggen. Även om det är vinter och snö är inte vandringssäsongen över, man kan nämligen vintervandra med snöskor! Låt er inspireras och ta del av Angeliqas tips på slutet.


“Kom ut och titta!”, skriker en röst som jag inte känner igen.

Jag hör på tonfallet att det händer något som jag inte vill missa. Jag låter liggunderlaget ligga kvar på innergolvet halvt uppblåst och tar mig ut genom absiden och ställer mig stadigt på båda benen på snö som är tillplattad av de många fotsteg som krävdes för att slå upp tältet stadigt under eftermiddagen. På håll hör jag fler upphetsade röster och alla huvuden pekar åt ett och samma håll – mot vinternattens himmel. Där dansar gröna strimmor mot den mörka bakgrunden. Jag står där länge.

vandra på vintern

Det var första timmarna av min första snöskovandring uppe på Höga Kusten. Den helgen kom jag att bredbent vandra längs med leder jag bara gått sommartid annars och att se vinterlandskapet öppna upp sig på ett nytt sätt med ishav, berg och norrsken.

snösko-vandring

vandra med snöskor

5 saker som är bra att veta om att vandra med snöskor:

1. Det är en billig vinteraktivitet som gör att du kan “vandra” på som vanligt längs med favoritlederna.

2. Ta med dig stavar (med truga) så håller du balansen lättare och får bra stöd när du går.

3. Med snöskor går du lite mer bredbent än vanligt så förbered dig på att ta ut stegen ordentligt.

4. Ta gott om tid på dig när du går med snöskor. Om det är ganska varmt och snön är lite blöt blir det tungt.

5. Det är lätt att komma igång med snöskor. Kan du vandra sommartid så kan du snöskovandra vintertid.

Ut och prova något nytt i vinter!

Mer från Angeliqa och vandringsbloggen på samma tema:

20 tips om vintervandring.
Videoblogg från Höga kusten winter classic.
Dagbok från HKWC.


Har du vandrat med snöskor någon gång? Om inte så hoppas jag att du blev sugen på att prova, det blev i alla fall jag!

FÖLJ:

8 svar

  1. Har vandrat över det lättillgängliga Dundret med en snösko. På sjuttiotalet kom jag och min kompis Eva på den roliga idén. Men i mina föräldrars garage fanns bara ett par av modell arméns snöskor. Vi tog då varsin och minns bara hur roligt det var. Har alltid imponerats av de som “vandrar” vintertid med allt vad det kan innebära med bla vind och kyla . Tack för dina tips!

  2. Det här med snöskor (och norrsken också för jösse namn!) är någon vi verkligen skulle vilja prova. Det står med på vår önskelista över små äventyr vi vill göra i vårt projekt “52 äventyr på ett år” så vi hoppas på att få ihop det! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.