Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Livet.

Igår åkte jag in till Helsinki direkt efter jobbet och mötte upp en kompis som jag pluggade med i Jönköping. Hon är mer eller mindre finlandssvensk och bor också här nu. Så även om vi inte hängde direkt när vi pluggade, jag är faktiskt närmare med hennes bror, så kändes det som ett bra tillfälle att faktiskt ses. Vi gick till La Torrefazione – ett café som ligger mitt i stan, väldigt nice! Tydligen är inte café-kulturen lika utbredd i Finland som den är i Sverige… Men den är på ingång, igår öppnade nämligen Espresso House här!

Jag gick bara förbi och spanade in det nyöppnade Espresso House. Värmde mitt svenska lilla hjärta att se att de lyckats expandera hit – nästan samtidigt som Starbucks också öppnar i samma byggnad. Coolt! Jag undrar om de använder appen här i Finland också?

Efter fikan jag och mötte min boyfriend och hans vän på en cocktailbar. En torsdag. Bara sådär. Älskar det! A21 var stället. Lugnt en torsdagkväll och väldigt bra inrett, mörkt och mysigt.

A21 Helsinki

Tog en väldigt frisk och fräsch cocktail, South Side tror jag den hette. Menyn var helt fantastisk, en cool bok. Och bartendern var hur go som helst! Jag tror på riktigt att bartender måste vara ett rätt nice jobb. Jag har alltid haft det som en liten dröm att jag skulle vilja vara det, åtminstone ha extra jobbat som det någon gång i livet.

Nu är det fredag – och jag är mer än redo för helg! Förresten så är det strejk här idag bland bussar, restauranger osv. Känns så sjukt att vi har saker som strejk?! Tur i alla fall att jag kan promenera till jobbet. Och idag regnar det inte ens.

Saker jag hoppas hinna med under helgen:

*Städa lägenheten. Bananflugorna håller på att ta över här.
*Laga middag och dricka vin. Världens mysigaste när man är sambo!
*Plugga lite finska…
*Blogga!
*Förhoppningsvis träffa ett gäng nya vänner, to be continued…

Trevlig helg på er, puss och kram!

FÖLJ:

Ett svar

  1. Dricka vin på helgen låter mysigt – men jag har efter flera år som partyprinsessa insett att lagom inte är min grej och jag är därför nästan nykterist (önskar jag kunde säga “mår inte braav socker, så jag har lagt av med det och mår som en prinsessa”. Ain’t gonna happen.) Men jag har oclså den trista gamla bilden med mig att “finnar kan inte dricka, det är väl därför jag är allt eller inget.”. Men det kanske visst är vanligt med vin i måttliga mängder som det redan blivit i Sverige – jag har nog en orättvis gammal förlegad bild som kanske aldrig varit sanning för en stor del av finnarna ens… bara en reflektion. Trevlig helg! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.