Jennifer sandström

Kan inte sova när det är fullmåne.

Klockan är 01.36 och här ligger jag väldigt väldigt pigg i sängen. Mumin också. Frågade honom nyss om det kan ha berott på att vi drack så mycket pepsi ikväll? Det innehåller väl en del koffein?

Har övat extremt mycket finska, sett på Friends, lyssnat på finska fraser, lyssnat på musik. But still ingen sömn.

Men så gick jag upp för att hämta min dagbok och såg att det såg ovanligt ljust utanför fönstret. Kikade ut och där satt han högt upp på himlen, mångubben, och lyste med sitt vackraste och starkaste sken. Och i samma sekund sa jag, Aaaha – that's why!  

fullmåne svårt att sova 

Det är väl ett allmänt känt fenomen att månen har inverkan på människan? Nätter med fullmåne är det folk som inte kan sova, det sker fler bråk på uteställen osv, vissa blir varulvar. Ja, ni vet. Men frågan är hur mycket som är psykiskt och hur mycket som är fakta? Någon kärnfysiker som har koll? Har de koll på sådant?

Är nog lite i nattmössan ändå. Ska skriva något i min dagbok, måste få det till en rutin – det roligaste som finns är ju att köpa nya fina anteckningsblock! Och sen sova!

 
Ska drömma om en strand i Spanien. I morgon ska vi möblera om och jag vill shoppa! Sjukt shoppingsug just nu, träningssug också – skulle vilja testa crossfit?? Undra om det finns något spännande crossfit-gym i Espoo, Tapiola eller Otaniemi? Områdena jag vistas i här i Finland.

Well okej, godnatt!

FÖLJ:

2 svar

    1. Tack för tipset! Jag hittade det när jag googlade lite också på Crossfit i Espoo! :) Vet du vad priserna ligger på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.