Jennifer sandström

Julmorgon.

Som barn var hela decembermånaden magisk om morgnarna. Mamma brukade komma med frukosten till sängen, hennes hembakade bröd och varm oboy, om jag inte missminner mig. Samtidigt som man fick se de femton minuterna av julkalendern på tv:n. Jag minns inte hur gammal jag var, men jag hade mitt rum på vår övervåning och en egen tv som man såg från sängen. Och när vi åt frukosten i köket brann alltid massvis med tända ljus som mamma tände dels för stämningen och dels för värmen. Nu är det jag som tänder värmeljusen så fort vi vaknar här, av samma anledningar.

Vi åt risgrynsgröt igår till middag. Och det var så gott att jag lagade det igen när vi vaknade i morse!

julgröttomtegröt

Jag offrade till och med min varma gröt för att ta fina bilder på den, haha!

För övrigt lyckat och smidigt att göra den i ugnen. Tipstips!

Annars så känns det fint med 1 december. Jag har lyssnat på julmusik hela dagen. Min lista Merry Christmas på Spotify är en salig blandning men skulle nog behövas rensas och uppdateras lite. Det senaste tillskottet är i alla fall “Mitt barn, du sover stilla” av Tommy Körberg. Lyssna på den, så mysig och pampig!

Jag har som mål idag att läsa ut min bok, ta en liten promenad för att få luft och och och se på julkalendern ikväll. Har sagt till Mumin att det får bli månadens svenska-läxa för honom, att se julkalendern med mig varje dag. Lite besviken är jag dock att den inte verkar så vintrig och julmysig liksom… Oh well.

Nu ska jag, mina nymålade röda naglar (allt för julen) och min pms (baaaah) fortsätta den här dagen… i sängen…

IMG_1536.JPG

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.