Jobb i juletider.

God morgon kontoret. Visst är det rätt mysigt att få komma hit strax efter åtta innan de flesta andra hunnit komma. Härom veckan möttes jag av klassisk musik på hög volym som stod på i någon timma.

  

En chokladjulkalender som vi fick av vår ”feelgood manager”. En hemma och en på jobbet! Lever ut drömmen jag aldrig fick som barn.

 

Och så julgran. Bra mysfaktor. 

Visste ni att det här är första gången jag har en anställning över jul? Jag har alltid jobbat i perioder som tagit slut innan och börjat efter årsskiftet. Därför känns det konstigt att behöva tänka på ledighet?? Jag har hur som helst inga semesterdagar ännu eftersom jag började i september. Hur fungerar sånt i Sverige? Här får jag dem efter april/maj tror jag… 

Det innebär att jag alltså kommer jobba i mellandagarna. Känns helt fine. Men gissa vad?! I Finland jobbar man på nyårsafton! Vi har dessutom ingen halvdag, så får se till att jobba lite övertid så det blir någon sorts halvdag ändå. 

Jobbar ni under julen?

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

Dela

4 Kommentarer

 1. Åsa
  17 december, 2015 / 09:03

  Jag har bara ledigt två dagar före julafton plus måndagen nästa vecka, ska jobba två av mellandagarna. Har dock en del plusflex så det blir nog inte så långa dagar. Jag jobbar ju statligt så jag har rätt schysst med halvdagar och klämdagar, men i år tog semestern slut så det fanns bara tre dagar kvar till julen :)

  När jag började här så började jag i augusti och fick redan den hösten nästan orimligt många semesterdagar att ta ut, det är faktiskt två av dem jag tar nu i jul som jag fortfarande hade sparat efter fem år… Jag hade just fyllt 30 när jag började och då får man ännu lite fler semesterdagar!

 2. 17 december, 2015 / 11:28

  Hehe lite skillnad mot mitt kontor. Brukar komma som en utav de sista vid tio i sju. Kl 8 har ju halva dagen gått :)

  • jennifer
   Författare
   17 december, 2015 / 12:24

   Haha ja det är så intressant hur olika det fungerar på olika arbetsplatser! ;)

 3. Mamidear
  17 december, 2015 / 17:06

  vi har fått fina amaryllis utdelade idag ? Tänk vad kul för din arbetsgivare att julklappen blev så lyckad, just för dig . Ja, vilka minnen det finns med kalender och juletid och en bestämd dotter ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?