Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Ett besök i en annan tid.

Det är nog några av er som varit med under min tid i Indien, tror till och med ni var många som hittade hit då. Och ni som kommit senare har väl fått höra en del i efterhand.

Den upplevelse jag hade där under sex månader var intensiv och galen på så många vis. Alltifrån råttan Jerry som flyttade in i vårt kök till hela den kärlekshistoria som utspelade sig. Visst började jag vicka på huvudet också och min engelska fick en lätt indisk touch. Sen var jag en västerländsk ung tjej som var livrädd att gå ute själv på kvällarna men utmanade kulturen på många andra sätt till exempel genom korta shorts och att vara västerländskt kaxig mot indiska “män med makt”.

Indien blogg

Hur som helst.

Fick göra ett besök tillbaka till den här tiden i fredags. Jag fick äntligen träffa Sofie igen, den svenska tjejen som tog emot mig när jag kom till Indien. Sofie bemästrade den indiska kulturen så mycket mer än de flesta, efter ett år där hade hon oändligt med indiska vänner och körde utan problem omkring på sin motorcykel genom Kochi!

Så jag, Sofie och faktiskt också en kollega vi jobbade med då, möttes upp denna fredagskväll i Göteborg. Så sjukt att vi tre råkade infinna oss i samma land och stad samma kväll. Ödet!


Det var så fint att träffa dem igen! Att få prata om minnen med någon som verkligen förstår, att prata om de människorna vi lärde känna där som ingen annan här hemma har en aning om… Vi pratade om fester, kärlek och lite om vad som hänt sen sist. Alltid lika spännande att sammanfatta sina två senaste år på fem minuter.

Vi drack bubbel och vin och fick serverat grillad kyckling kryddat med kryddor direkt från Indien. Och pratade tills det blev midnatt.

Jag är många gånger bra på att romantisera historien och minnen som fastnar är oftast de fina. Att få göra ett litet besök tillbaka, om än bara i tankarna, blir dock som en liten reality check. Det var en tuff tid i Indien, det fanns en anledning att jag lämnade efter 6 månader. Det är en resa som format mig och som jag är glad att jag gjorde, men jag är också väldigt tacksam för nuet.

indien

Och du ska veta Indien, ibland saknar jag dig!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.