Jennifer sandström

Jamie’s Italian på Stureplan

Här kommer ett litet restaurangtips i Stockholm. Det är ju en månad sen jag var där nu men tänkte att jag vill tipsa er om det i alla fall! Jamie's Italian på Stureplan är den restaurang som jag tycker är värd ett besök. Jag och min pojkvän gick dit en lördagkväll, skrev upp oss på kön som var omkring 45 minuter och slog oss ner i den trevliga baren medan vi väntade med varsin öl. Jag älskar stunderna när man väntar på att få placeras vid ett bord (om man inte är superhungrig det vill säga och humöret börjat svikta) tycker det är så mysigt, främst då om det är med någon man är kär i kanske, men också annars!

jamies bar stureplan

Jag hade inga särskilda förväntningar på restaurangen i sig eller maten, men jag gillade det. Det var liksom ett trivsamt ställe med snygg inredning. Ni ser det blåturkosa kaklet på andra bilden nedan?? Man blev galet inspirerad till att vilja ha ett exakt sådant kök i sitt framtida hus! Och jag tänkte att det är nog kanske något alla känner, för att det kändes så rätt i just den miljön. För att inte tala om de gigantiska italienska skinkorna som hänger där, de blir man också lite sugen på att ha hemma hängandes i köket!

jamies italian menyjamies italian restaurangjamies italian stureplanjamie oliver restaurang stockholm

Så vad åt vi då? Jo, jag åt den lilla “tapas”-plankan på bilden ovan. Ser ni burkarna som agerar pelare? De två var det absolut första som kom in. Det är två konservburkar med “peeled tomatoes” och jag var så förbryllad – är DETTA vad jag beställt? Ska jag äta det? Tanken av “peeled tomatoes” gör mig inte jättehungrig så jag var lite orolig en stund – jag frågade (såklart) till och med servitören vad jag skulle göra med dem? Han svarade bara, vänta och se. Och ja, sen förstod jag ju hela grejen. Kul idé! Min boyfriend åt fisk.

Jamie's Italian på Stureplan i Stockholm får… 4 av 5 peeled tomatoes av mig!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.