Jennifer sandström

Daydreaming about traveling.

Jag berättade för en vecka sedan om min språkresa till USA och ni kan tänka er vad många platser vi hann se och passera under den tre veckors långa roadtrippen. Det stora landet på andra sidan av Atlanten har många godbitar som är värda att besöka. Jag har alltså åkt från Los Angeles till New York och sett Las Vegas, en liten bit av Colorado, Grand Canyon, Monument Valley, San Antonio, New Orleans, Washington DC och en massa platser där emellan som är svåra att minnas. Utöver det har jag spenderat mer tid i NYC och även en vecka i San Diego och en helg i Seattle. Det är väl inte det land som jag finner mest beundransvärt, men med tanke på dess storlek bjuder det på många olika sorters platser och en hel del mycket vackra och trevliga sådana!

Det finns dock en plats som gör att jag skulle vilja resa till USA snart igen, och det är San Fransicco. Eftersom jag inte har varit där, ännu. Jag tänker mig att det är en stad jag skulle älska. Det måste vara så vackert och mysigt och fantastiskt härligt där liksom!

Jag kan gissa att det inte är en cykelstad för övrigt, med tanke på att många gator verkar se ut såhär som på bilden ovan? Dessutom ska det vara riktigt dyrt att bo i staden. Om man nu vill känna att staden också har några negativa sidor. Men, den skulle minst sagt vara trevlig att besöka! Det står på min travel-list! (Jag har ingen sån nedskriven, mest mental, men det räcker ju…)

Har du varit i San Francisco? Vad tyckte du?

FÖLJ:

20 svar

 1. Jag var i San fransisco för två år sedan och vi bodde för 100kr natten (eller fyra hundra kr för ett fyrbäddsrum) på hotell mitt i SF. Nu har väl dollarn gått upp men billiga och bra hotell går att finna.

  Älskade stan. Mysig, lätt att ta sig runt, det är bara down town som är så där backigt så vi cyklade en del. Alcatraz var helt fantastiskt och värt massa massa timmar.

  1. Oj vilket kap!! Kul att höra att du gillar staden :) Alcatraz också ja, det vill jag se!

 2. Tyvärr har jag inte varit i San Francisco! Däremot har vi varit i Lissabon, som kallas Europas San Francisco! Det var oxå en charmig stad :) Cool bild förresten!

  1. Haha, det visste jag faktiskt inte! Får kanske åka dit först då det är ju lite närmare ;)

 3. Jag var i SF fem gånger under mitt år i Seattle och jag älskar staden, atmosfären och människorna där. Det är en helt fantastisk stad som alla borde besöka! Jag bodde på ett hostel vid china town, pacific tradewind eller nåt liknande. :)

  1. Ååh lyx att bo så nära under ett år :) vad tyckte du förresten om Seattle? Kommer inte ihåg om jag frågat det innan?

   1. Seattle är enligt mig den södra staden som finns :) ett år där gjorde mig helt kär. Vilket är jobbigt såhär i efterhand, det är långt bort och gansk dyrt stt åka dit tyvärr :/ men det är kanske ingen stad man förälskar sig i om man är där några dagar, tror jag inte iaf. Men om du har planer på en USA resa, inkludera Seattle. Helt fantastiskt ;)

    1. Joo men jag har faktiskt varit där, dock bara en helg när jag pluggade i Victoria! Besökte du Kanada något? Jag fick faktiskt en bra känsla av stan trots att det var januari och väldigt snöregnigt!

     1. Ja men det har vi ju pratat
      Innan, va dum jag är. Ja det är en vacker stad oavsett väderlek :)

      Jag har varit i Vancouver några gånger. Har inte sett aå mycket av staden då vi mest var där för att mina vänner inte var 21 och kunde gå ut i USA ;) men det verkar va en fin stad det lilla jag har sett :)

 4. SF är en helt fantastisk stad. Har varit där fem gånger och jag fullkomligt älskar allt som staden har att erbjuda. Stämningen är avslappnad, människorna är fantastiska och så är det fantastiskt vackert också :)

 5. Har varit i SF, i oktober är det två år sen. Var på en liknande resa som avslut på mitt au pair år. Jag och en kompis hyrde en bil i DC och körde till SF. Vi stannade bla i Memphis, New Orleans, Huston, San antonio, Roswell, Phoenix, Grand Canyon, Las vegas, LA och till slut SF.
  Gillade verkligen San fran, väldigt mysig stad. Nu upplevde vi kanske inte den till fullo, eftersom vi hade varit “on the road” i 3 veckor när vi kom dit var vi otroligt trötta och började faktiskt längta hem lite, så vi promenerade inte runt och upptäckte lika mycket som vi kanske hade velat, utan köpte biljetter till en sån hop-on-hop-off buss som vi åkte runt med. Men skulle absolut vilja åka tillbaka! Vi bodde på ett hostel kanske mitt i smeten, tror vi betalade 300 dollar för två personer i ett 4-bäddsrum för 3 nätter (eller 4, kommer inte riktigt ihåg). Det vi såg fram emot typ mest var Alcatraz, men TYVÄRR var vi på resan just de veckorna regeringen stängde ner och alla sådana saker stängdes :( (även Grand Canyon, men vi flög helikopter över, vilket var MEGAcoolt!)

  1. Åhh vilken häftig resa! Påminner ju absolut om den coast to coast som jag gjorde :) Förstår verkligen om ni var lite lätt utmattade efter 3 veckor på resa. Otur med Alcatraz dock, du får helt enkelt åka tillbaka igen någon gång!

 6. När T var på sin resa i USA för x-antal år sedan så har han berättat hur fantastiskt San Francisco är, så då MÅSTE det vara bra! ;)

 7. I moved to SF nearly a year ago and I’m so happy here. There’s so much to do and it’s an incredibly beautiful city. You should definitely visit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.