Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Jahapp Sverige, nu då?

Söndagskväll och just hemkommen till Sverige och Göteborg.

Känns extremt konstigt att vara hemma. Är helt slut också trots att jag sovit i princip hela flygresan. Att flyga 04.25 måste vara sämsta tiden. Men i övrigt gick det bra. Drygt fyra timmar till Abu Dhabi, 7.5 timmar till Bryssel och ett par timmar till Göteborg.

20140112-210614.jpgVackert var det också! Vi flög över något vintrigt landskap någonstans. I Abu Dhabi chockades jag av öknen! Så coolt att se.

Coolt var det även att se alla människor på flygplatsen. Personalen var bl.a. män i vita rockar och palestinasjalar på huvudena och kvinnor med slöja. I en lång kö till säkerhetskontrollen hamnade jag intill en grupp män som var klädda väldigt utmärkande, lite som de tre vise männen (ljusa “lösa/stora” byxor och långa tröjor med stickade tröjor i fint mönster, en scarf + en filt(?) på axeln) och jag undrade såå var de kom ifrån. Så jag samlade allt mod jag hade och frågade. Jag menar, man vet ju inte vilka tår man trampar på sådär kulturer emellan.

Jag: Do you speak English?
Han vänder blicken misstänksamt mot mig och svarar med en kort ton: No.
Jag känner mig lite nervös och tänker att han nog ändå kan förstå min fråga: From which country are you?
Han med samma icke-inbjudande ton: Pakistan.
Gulp. Sen förklarar jag, fortfarande lite nervöst, hur jag var tvungen att fråga bara för att jag aldrig sett en liknande klädsel och att jag gillade den! Ehe.

20140112-210625.jpg Smygfoton är alltid lika adrenalinpumpande att ta…

När jag kom till Landvetter var det lite chockerande att känna kylan precis när man kliver ur planet. Så jag gick till en toalett och tog på jeans på mina leggings (så som vi hade när vi var små, “långkalsonger” under jeansen…) och skjorta, en T-shirt på det och tröja över. Min reaktion när jag kom in i den offentliga flygplatstoaletten var OMG det är så rent att jag skulle kunna lägga mig ner på golvet! OMG varmt vatten i kranen! OMG inte bara tvål med också alcogel!! Sverige ❤️ Strax därefter såg jag en indier vid bagagebandet gör den typiska indiska “head shake” och kände, åh jag saknar mitt Indien.

Och så möttes jag av moster och kusin som välkomnande med en skylt(!), lösgodis(!) och en dunjacka! Mmm.

Nu ligger jag på plats såhär efter att ha fått njuta av tacos! Det måste ju vara en av våra mest typiska svenska rätter? Haha.

20140112-210543.jpg

Trots de lite deppiga känslorna var det väldigt skönt att komma till ett fint, svenskt hem. Åh. Rent och friskt. Och lite julmys.

20140112-210553.jpg

Låg inlindad i en filt i soffan hos min moster och tittade på Hur många lingon finns det i världen? när jag skrev detta igår. Men somnade ganska snabbt… :-)

FÖLJ:

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.