Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Jag tillhör nog kategorin som ‘älskar Indien’ trots allt.

Jag vet inte om det framgår i bloggen att jag faktiskt trivs här i Indien? Jag beskriver många sidor av det här landet och det mesta låter kanske inte särskilt positivt, eller? Det har varit kämpigt vissa stunder och det är inte så att man njuter varenda minut av småkryp och osköna upplevelser. Sanningen är att jag nog inte ens själv insett att jag faktiskt trivs, att jag acklimatiserat mig förvånansvärt bra! Det var nämligen något som blev tydligt när jag förra helgen träffade två norrmän som var här på grund av jobb. Den ena hade varit här till och från en hel del under ett års tid. Och ni skulle se förvåningen i hans ögon när jag sa att, jaa, vi har det bra här, vi gillar det! Han vad extremt skeptisk och kunde väl inte riktigt förstå hur vi frivilligt valde att bo här ett helt år.

Jag insåg även här vad mycket jag har lärt mig om Indien och kulturen. De här männen från Norge kom hit och gjorde lite jobb men de integrerade aldrig på riktigt med Indien och folket. De ställde frågor och jag hade svaren – om Indien. Jag umgås dagligen med indier och har verkligen kommit in i deras värld. Och jag tror att när man gör det, så får man en helt annan upplevelse och förståelse för allt som är här.

Men jag fick också förklara för norrmännen att man som kvinna inte känner sig trygg överhuvudtaget här – vilket även det förvånade dem… Jag gissar att som ‘man' i det här landet har man inga problem med att känna sig trygg. Och det är även något som kan göra mig så himla frustrerad emellanåt. De gigantiska skillnaderna mellan män och kvinnor.

Vad jag fick höra innan jag kom hit var att, antingen så älskar man det eller så hatar man det och överlag måste jag säga att jag nog är av den kategorin som ‘älskar Indien'.

backwaters in Indiacoconut trees

Bland smuts och fattigdom finns många vackra vyer i Indien!

FÖLJ:

Ett svar

  1. Ja, jag har förstått det och även sagt det till mina vänner att du verkar trivas riktigt bra… Det ska bli så spännande att få uppleva Indien :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.