Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Jag lär mig hitta i Göteborg, del 1.

Alltså jag har klurat på vad jag ska säga när folk här i Göteborg frågar var jag bor någonstans. Ehh. Jag har alltså fram till idag svarat “ut mot Hisingen”. Mina vänner som är bekanta med staden skrattade och sa, jaha bor du i älven då eller? Tydligen räknas hela den här “ön” *tar fram Google Maps*, ja det är ju en ö – jag bor på en ö! Alltså hela den kallas Hisingen. Så jag bor på Hisingen. Sen fick jag lära mig att jag kunde säga vad området heter också och att om jag säger det så vet folk var det är. Göteborgs ghetto brukar det också kallas. Och deras nationalfågel? Det är polishelikoptern! Vet liksom inte om jag ska känna mig trygg för att de bevakar eller om jag borde vara orolig? Hehe.

(null)
Det är en del sådant här i området, jag gissar att de bygger? Huset jag bor i är väldigt nybyggt också. Så det är ju inte jättemycket “ghetto-känsla” över det.

Har också funderat på hur långt in det är till stan? Och om man inte skulle kunna ha en cykel att transportera sig själv med istället för spårvagnen? *öppnar Google Maps igen* Det verkar vara omkring 7 km. Ni som är erfarna cykla-till-jobbet-cyklare, är det en ok längd? Hur lång tid tar det om man cyklar i sådant tempo att man inte börjar svettas liksom? Det som får mig att tveka är att Göteborg brukar kallas för Lilla London av en anledning (regnet, eller hur?)… Om jag skulle köpa en cykel skulle jag vilja ha typ den här, en nästan mintgrön skönhet. Drömmer i och för sig också om att skaffa en snabb cykel (ni vet en sådan man har och utför cyklandet som träning eller sport) och lära mig hur sådant fungerar, min pojkvän älskar nämligen att cykla och tänk vad kul att dra på cykelsemester någonstans?

Apropå cykel, här är en vacker bilder på mig och min bästis Frost (till vänster) som kommer hi i helgen. Det var vår sista vår i Jönköping, 2013, när vi tog examen. Sån himla vacker tid!

bästisar

FÖLJ:

4 svar

 1. Du verkar inte bo långt ifrån mig. Också nyinflyttad i Göteborg, och går förbi det där byggområdet varje dag jag ska till spårvagnen :D

 2. Svarar här då! :)
  Ja ett jäkla sammanträffande. Bor inte
  Långt från Ica nej. :) tar typ 5-10 min att gå dit. :) Tack så mkt! Fick jobb som
  Personlig assistent i askim. ^^ jobbar du lr? Varför flyttade du hit? Bor du ensam? :)

 3. 7 km är rimligt att cykla om det inte bara är uppförsbackar (vilket det tenderar att vara i Gbg) eller motvind (vilket gäller i Linköping där jag bor). Jag skaffade en elcykel. Bästa ever. Aldrig motvind längre :D Och aldrig blir man svettig heller.

  Skulle gissa att du gör 7 km på nånstans 20-25 minuter? Se det som dagens motion!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.