Jennifer sandström

Italienskt i Helsingfors.

Här kommer ett restaurang-tips till alla er som besöker Helsingfors eller möjligen till och med bor i staden. Maten är italienskt och restaurangen är Pjazza, mitt inne i centrala Helsingfors.

I söndags var vi alltså inne i stan. Strosade omkring egentligen planlöst men med målet att införskaffa en halsduk. Och som alltid när vi gör någonting planerar vi sällan, särskilt inte när det kommer till lunch eller middag. Plötsligt kurrar magen och då står man där, jahapp – hur löser vi detta?

Pjazza helsinki

Vi löste det med pizza på Pjazza. Den italienska restaurangen Pjazza serverar vanligtvis brunch på helgerna. En fantastisk sådan, såg det ut som, för €27 med ett glas prosecco. Vi var inte riktigt på den lyxiga söndags-brunch-nivån, så de erbjöd sig att göra vanliga pizzor till oss.

Det var kanske det härligaste med personalen på Pjazza. De var italienska allihopa och så himla sköna. Så chill. Särskilt han som spelade piano – det är en annan grej de har, livemusik nästan dagligen. Det var fritt fram att önska låt också, men vi hade inte riktigt något klassiskt eller italienskt på lager.

italiensk restaurang helsingfors

Jag tog alltså den mest basic pizza du kan tänka dig. Margarita. Tomatsås och mozzarella. En mycket underskattad pizza i min mening. När åt du senaste en maragrita? Just det!

Nu har inte jag besökt överdrivet många restauranger i Helsingfors men jag vill ändå ge er detta tips – om ni vill gå till italiensk restaurang – besök Pjazza!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.