Jennifer sandström

20 kilometer på cykel, 21 by foot.

09.30. Söndag. Solen skiner över Tapiola och jag cyklar iväg mot Helsingfors. Nästan en mil. 

 
Där väntade ett gäng random men megahärliga människor, alla redo för en dag utomhus. Helping Finns exploring Finland – skulle man kunna kalla det. En italienare som jag träffade här för någon månad sen och hans kollegor ligger bakom det fantastiska initiativet till att promenera 21 km en söndag bara sådär. Så det gjorde vi. Och bättre söndag kunde jag ingen få. Det regnade vår första timma och ingen hade med sig paraply. Men sen kom solen fram och det var septembers vackraste och kanske sista sommardag. Det förtjänade minsann att firas med en glass, mjukglass med strössel på!

   

Helsingfors är så fantastiskt vackert. Vi gick över tre olika öar idag. Havet runt omkring oss. Stränder, klippor, sjöfåglar, vackra villor. Snacka om att bli hemmablind när man är här ifrån, eller från Skandinavien överlag. 

Men faktiskt, nu när jag tänker på det, Helsingfors är mycket finare än Göteborg. Jag är ledsen Göteborg, men det är det där magiska havet som både Stockholm och Helsingfors lyckats förvalta så bra.  

 

En av tjejerna som jag pratade mest med var så himla gullig! Ni vet hur svårt det kan vara att klicka med folk? Men jag kände bara – hon och jag måste bli vänner! Det var längesen jag kände så, eller senaste var nog när jag träffade bloggkompisen Julia i Göteborg i somras, och vi ska ses nästa helg när jag är i Göteborg, ser fram emot det så! 

 

Det var hur som helst en väldigt bra dag. Och helg. Förresten samma plats vi tog den här fötter-bilden på så promenerade Finlands nya statsminister förbi med sina livvakter…. Han är tydligen naturfreak så rätt väntad plats om någon att stöta på honom på. Dock så var jag just då på toa, så jag missade honom, hehe.
Okeeeej, tror jag är redo för en ny vecka. Ska bara kramas med min bf och somna som en liten bebis! Är så himla himla slut efter denna dag, sådär skönt slut.

Har ni haft en bra helg?

FÖLJ:

5 svar

  1. Men va glad du gör mig Jennifer. Tur stt vi kände likadant. Saknar att ha dig i Göteborg. Men snart ses vi, och jag längtar :) ❤️

  2. Och här sitter jag mitt i landet o inget hav så långt ögat når….

    Haft en bra helg, jobbat på mitt ideella jobb hela helgen så nån vila har det ju inte blivit, men vädret har varit fint o jag har varit ute sådär 8 timmar per dag. Det är härligt.

    1. Jaa – fast också lite omvänd. Det var italienaren som höll i det och några som är från Helsingfors var med och även de fick upptäcka platser de aldrig varit på! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.