Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Inspiration för hemmakontoret – 13 bloggares kontorshörnor

Jag drömmer om ett eget kontor hemma. Ett rum där jag kan gå loss. Som bara är mitt. Där jag kan gå in i något sorts jobbläge. Inreda. Ha plats. Vara i fred. Inte enkelt kunna ta ett steg till vänster och lägga mig på sängen.

I våras flyttade jag mitt skrivbord från vardagsrummet in till sovrummet pga. en möbel som passade bättre där skrivbordet stod. Därifrån har jag jobbat en hel del. Men senaste veckorna har jag allt oftare hamnat vid köksbordet. Hörnet i sovrummet är så mörkt, tvätten hänger vi också där och ja, det känns inte särskilt inspirerande. Kanske borde mitt skrivbord få flytta tillbaka till det ljusa vardagsrummet nu när vi går mot mörkare tider?

Jag har också länge tänkt att jag vill göra ett inlägg med hemmakontorsinspiration. Och det kunde väl vara kul att inspireras av fler egenföretagares kontorshörnor? Så jag samlade in bilder från lite fler bloggare.

Inspiration för hemmakontor – från 13 bloggare

hemmakontor Sophia

1. Sophia är en kroppspositiv inspiratör på Metro Mode som bloggar härifrån. Älskar såklart den här gigantiska världskartan på väggen – som dessutom går i väldigt fina färger. Och så ett stringhylla-skrivbord!

hemmakontor Dorotea

2. Det här är Doroteas kontorsplats, i vardagsrummet. “Anledningen till att jag sitter i vardagsrummet och inte i vårt arbetsrum är för att jag känner mig isolerad där. Jag vill vara där jag kan se allt men också där barnen kan komma och sitta med och göra sina läxor eller annat medan jag fortsätter att jobba.” Läs mer och se mer från hennes kontoret. Jag har dessutom varit hemma hos henne och det är väldigt hemtrevligt och inspirerande miljö med flera peppiga citat och små detaljer.

hemmakontor yay it's vego

3. Hannah bloggar om veganskt, både mat och andra produkter, till exempel skönhetsprodukter. Hon har bunkrat upp med bra fotolampor och massa skönhetsprodukter på sitt kontor. Dröm att kunna gå loss i kontoret med kameran och ha lampor som ger det perfekta ljuset.

hemmakontor Daniella

4. Daniella, som beskriver sitt kontor med orden: en sommeliers kontor. Så mysigt trädbord och också rejält med plats på skrivbordet. Plus en hel del vinflaskor som avslöjar hennes yrke.

hemmakontor ellen

5. Ellen har ordnat ett kontor i hemmet tillsammans med sin kille. Så nice att ha ett stort kontorsbord till exempel för att kunna bjuda hem frilansar- och bloggvänner och kunna jobba tillsammans istället för att sitta vid köksbordet. Här finns fler bilder från deras kontor.

hemmakontor yvonne

6. Älskar hur Yvonne återanvänder sin mormors och mammas gamla möbler. Här kan du se förvandlingen från ett litet gammalt kök till det här arbetsrummet.

hemmakontor Nina

7. En kreativ arbetshörna, men inte där Nina sitter med sin dator, utan mer där hon skapar och pysslar. Se mer av rummet här – väldigt drömmigt och om jag var hon hade jag gärna haft en plats för min dator här inne, känns som om det vore en inspirerande skrivmiljö också.

hemmakontor Johanna

8. Fotografen och äventyraren Johanna jobbar med den finaste solnedgångsutsikten. Skulle gärna vilja blicka ut över hustak från mitt kontorsfönster.

hemmakontor linnea

9. Fotografen Linnea har i brist på plats (precis som jag) en kontorshörna i vardagsrummet. Också ett bra tips på skrivbordsstol – den här kommer från IKEA! Jag skulle själv behöva köpa en och de verkar ha många bra och ganska snygga, och skulle gissa på att de är de mest prisvärda som finns på marknaden.

hemmakontor malin

10. Malin med bloggen Hälsa mera har snickrat ihop ett eget höj- och sänkbart skrivbord av en gammal dörr med en glasskiva på, som dessutom har förvaring under. Imponerande!

hemmakontor malin onespoonhappiness

11. Ännu en Malin som nyligen har startat upp sin blogg one spoon happiness och har ett såhär ljuvligt hemmakontor där hon bloggar ifrån. Släng in en jordglob och jag är såld!

hemmakontor helena

12. Helena med resebloggen Oh Darlings hemmakontor. Så cool tapet med olika kartor (typiskt resebloggare) och gillar hur hon har massor av hyllutrymme! Mysig hörna – kan nu föreställa mig att det här Helena sitter och redigerar alla sina fantastiska bilder.

hemmakontor Jennifer Sandström

13. Och så sist ut, mitt egna hemmakontor. Som sagt, i vårt sovrum just intill sängen. Tycker också det är lite för stelt och grått för att vara kontors-inspirerande (särskilt såhär i jämförelse med alla andras kontor?!). Men, det får ordnas längre fram i en större lägenhet. Mina bästa kontorsprylar är mitt laptopstöd och min freedesk så att jag kan stå upp och jobba (den som ligger platt på skrivbordet och smälter in ganska bra). Här kan du läsa mer om mitt höj- och sänkbara skrivbord och där finns också rabattkod om du är nyfiken på en freedesk till ditt kontor.

Läs mer: 10 tips för att jobba hemifrån

Älskar också att ha skrivbordslådor att kunna gömma undan papper och anteckningsböcker. Men skulle vilja ha det lite mysigare, och lite mer utrymme för allt jag behöver i mitt jobb – till exempel någon anslagstavla eller hyllor att ha saker på. Känner själv hur inspirerad jag blev av alla andras kontorshörnor!

Hoppas du också blev inspirerad! 

Hur ser förresten din kontorshörna hemma ut – och hur önskar du att den såg ut?

FÖLJ:

11 svar

  1. Jaaa – alltid kul att kika in hemma hos andra ju och spännande att se hur andra jobbar hemifrån! :) Verkligen en mix också.

  1. Jaaa, det är något som ligger högt på drömlistan. Nästan så att jag borde sätta upp en Pinterest-board för denna dröm ;) Eller, det har jag nog förresten redan, men längesen jag använde den nu.

 1. Vi har kontorsstolar från IKEA på två av våra kontor, likadana som Linnea i punkt 9 har faktiskt! Rekommenderar dem – de är riktigt sköna. Man kan t.o.m. gunga i dem :D

  1. Oops såg först nu att din kommentar hade fastnat som skräppost, så blev godkänd först nu. Och vad bra att höra – ska nog överväga att köpa en!! Underbart att de går att gunga i ju, haha!

  1. Tycker det är så befriande och uppfriskande att se lite mer röriga kontor också! Mitt ser oftast inte ut exakt som på bilden… ;)

 2. Så himla mysigt inlägg och gud vad fina hemmakontor folk har! Själv lyckades jag aldrig få till det hemma eftersom jag bor så litet, så nu jobbar jag i stället på riktigt kontor och är tills vidare riktigt nöjd! :)

  1. Jaa köksbordet har väl varit ditt kontor tidigare?? :) Du måste göra en utvärdering efter någon månad hur det funkar med en kontorsplats och dess för- och nackdelar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.