Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Grattis moster <3

Det är som sommar här i Göteborg. Handskarna får ligga kvar i väskan och den stora halsduken lämnade jag hemma när vi gick ner till stan. Och vad passade väl bättre än att få fira min moster som fyllde 50 en dag lika höstfin som i torsdags.

Vi åkte hem till deras fina hus utanför Göteborg ganska tidigt, redan vid två, för att hjälpa till med förberedelserna. Alla trängdes i köket (som ändå är förhållandevis stort och rymligt) och gjorde klart tårtor, sallader och kycklingspett. Mycket var redan klart. Det dukades och sopades och strax efter fem kom de första gästerna.

Bubbel hälldes upp, presenter togs emot (av moster då, rimligt att födelsedagsbarnet är den som får alla paket) och folk kom som på löpande band. Vilket härligt gäng av släktingar, vänner och kollegor hon har Helena. Och det är alltid värt att resa hem för dessa firanden, precis som när mormor fyllde 80 i somras. Det är stunderna man inte vill missa. Så glad att få ha Mumin med mig också.

Moster Helena, såhär full av tacksamhet hela kvällen.

Det verkar som en bra ålder, att fylla 50. Förhoppningsvis kan man efter många hektiska år kliva in i ett lugn och en trygghet som man aldrig tidigare i livet haft. Visst finns de bekymmer här och där i alla åldrar, men det verkar ändå som att när man fyller 50 så har man äntligen tid att fokusera lite på sig själv igen. Och strunta i vad resten av världen tycker.

<3

Vi hade med oss den här höstiga födelsedagsblomman. Roligare (och bättre för miljön) att ge blommor som kan överleva ett tag istället för snittblommor.

Härlig dukning.

Sally, familjens senaste tillskott.

Hon passade på att vila innan festen började.

Vi passade på att fota.

En söt kille och en söt hund.

Piffpiff.

Min mamma – skål!

Kusin Felix och Saga.

Min och Ts present, choklad från Finland, en överraskning på kortet och så ett litet handskrivet brev från mig.

Mormor berättar om när moster flyttade till Göteborg som ung, långt långt hemifrån norr. Och när hon kanske hade lite hemlängtan sa mormor bara, “äh det ordnar sig – kom inte hem!” Så hon blev kvar.

Dotter och mor.

Festen igång och Sally tassade runt, kanske i jakt på små mumsiga matbitar som trillat ner på golvet? Eller någon som ville leka och busas?

Mamma och hennes kusin hade gjort i ordning ett quiz som skulle leda fram till presenten.

Och det var så varmt ute att man kunde sitta på terassen. Hur skönt som helst.

Firandet fortsatte även under fredagskvällen igår, med middag på ett fint ställe. Jag och T hann även gå runt lite inne i stan här i Göteborg. Njuter av höstvädret, de vackra färgerna, och att bara umgås. Det här är semester för mig. Behöver inte kolla telefonen, kan svara på mejl nästa vecka, skrollar inte igenom sociala medier, läser inga bloggar och försöker att inte känna någon press. Allt kan vänta.

FÖLJ:

2 svar

    1. Ja det var ganska behövligt. Vet nu att det är exakt hit jag ska åka när jag behöver koppla av. På retreat hos mamma :)))) Men saknar er där hemma <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.