Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Igår röstade Finland ja till något som borde vara självklart.

Ingen kan ha missat det som hände igår, att Finland röstade ja till en så kallad könsneutral äktenskapslag. Det innebär att man får gifta sig med vem man vill numera, i Finland. Det är ett fint steg i en bra utveckling, att människor har en valfrihet. Att man faktiskt får gifta sig med den man är kär i, även om den råkar ha samma kön som en själv.

HÄR kan ni läsa om det och se en hårresande video som visar folkfesten. Men videon visar också detta:
IMG_1488.PNG
Damen som uttalade detta menar att det kommer bli ett svårt val för de finländska barnen och att avgöra vad som är det rätta valet… Och det hon säger som ni ser i bilden ovan – enligt VEM DÅ? Vill samma kvinna att vi ska kvotera in män eller kvinnor i ensamstående föräldrars liv också? Eftersom ett barn behöver en kvinna och en man för att kunna, växa upp? Alltså jag brukar (försöka) vara pedagogisk. Kunna se och förstå de båda sidorna. Men vad är det skadliga som skulle kunna ske om vi lät ett barn uppfostras av, låt oss säga, två män? Förödande konsekvenser? Ett barn med två föräldrar vid sin sida är väl något att vara tacksam över, oavsett deras kön. Eller oroar de sig för att alla plötsligt ska “bli lesbiska” och ingen längre vilja skaffa barn?

Och även om numera tjejer får gifta sig med tjejer och killar med killar, i Finland och ett fåtal andra länder i världen. Så finns det fortfarande länder där det är OLAGLIGT att “vara homosexuell”. Det, är sjukt.

IMG_1489.PNGIMG_1490.PNG
Bilder från Wiki.

Jag tycker kartan med dessa färger är obehaglig, men samtidigt är jag glad över att jag får leva i en tid där vi ser en sådan fin förändring i världen, trots allt. Det är ett ämne som diskuteras och tas upp. Vissa länder ligger lite bakom, men jag hoppas att de kommer ta ikapp. Peace, love and understanding, i sann hippie-anda, har aldrig gjort någon skada!

FÖLJ:

6 svar

  1. Varför har Ryssland en egen färg på bilden? Det är väl ‘förbjudet’ där också, men är det livstid eller dödsstraff eller annat straff? Eller är färgen beige för Ryssland låtsas att homosexualitet inte finns överhuvudtaget?

    1. Jag vet inte Lisa, jag funderade också över det?! Tror det är olagligt men ditt sista förslag lät väl rätt rimligt ;)

  2. I min närhet är det faktiskt de lesbiska paren som har barn, procentuellt sett i mycket högre grad än de av mina vänner som liksom jag själv lever med en man och därmed tydligen borde vilja ha barn. Så barn verkar det bli ändå. Och med morbröder, morfädrar och manliga vänner finns det såklart ganska gott om män i deras närhet ändå.

  3. Jag har aldrig förstått, och kommer antagligen aldrig förstå, hur man kan vara emot något så naturligt och underbart som kärlek. Jag förstår det verkligen inte…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.