Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Dangerous Black Friday.

Alltså hörni. Igår snackade jag om impulsköp med ett gäng vänner (online, jag har inget gäng vänner här :(…) Och jag sa så stolt att jag impulsshoppar aaaaldrig. Men det fick jag äta upp idag. Jag gick ut lika oskyldig som Nils Karlsson Pyssling (se bild). Men kom hem med svansen mellan benen efter att ha syndat (ja det är SÅ jag känner när jag shoppar)…

IMG_1480.JPG

Men man måste ändå hålla med om att jag är helt okej på att impulsshoppa. Det blir ofta något jag haft i tankarna ett tag, även om jag inte planerat att slå till just då. Det började med att vi satt på vårt favoritpluggcafé när jag fick ett mail och påmindes om att det var BLACK FRIDAY. Helvetes Black Friday alltså, som den människa man är blir man ju alldeles för lockad av 20-40% rabatt, fri frakt osv. Så genast letade jag upp mina springskor jag tänkt köpa men varit lite för snål för…. Och hittar dem, på en tysk sida! För ett så mycket bättre pris än vad jag var nära på att slå till på. 119 euro istället för 189. Tjoho! Dock fick jag kompromissa med färgen, kändes inte rimligt att betala 70 euro för en annan färg…. Finns ju en gräns för hur fåfäng man får vara. Apropå tyskt företag så erbjuder Cuponation bra rabatter under Black Friday och då även för många svenska företag. Men nog om det.

Sedan drog en viss dam, Victoria, med mig till IKEA. Och vi vet ju att man aldrig kommer tomhänt därifrån. Innan det råkade vi dessutom slinka in i en sportbutik som hade ett tränings-midjebälte till ett väldigt bra pris, så jag var tvungen att slå till. Tycker det verkar rätt behändigt att kunna ha mobilen i ett bälte och lyssna på musik samtidigt, men misstänker att det kan bli en pryl jag inte använder. Gillar liksom att känna mig fri när jag styrketränar och inte ha hörlurarna runt mig överallt…

På det stora välkända varuhuset med svenskt ursprung var mitt mission att hitta något julmysigt, sugrör och värmeljus. Hittade det + en blomma, disktrasor och en diskborste. Och MAT (köttbullar, pepparkaksdeg!!, glögg). Haha, alltså, ja. Inte jättekul, fast lite kul. Men blomman och ljuslyktan blev supermysiga. Och det var ingen förmögenhet som spenderades direkt.

Se så fint (i vårt annars minimalistiska hem):

IMG_1485.JPGIMG_1487.JPG

Långt inlägg om lite shopping hörni. Så ytligt och konsumtionshetsande. Man blir som det här samhället man lever i. Ska fortsätta drömma mig bort om en klocka jag vill beställa (för det är 20%!!!) och kanske kolla om jag kan hitta något ytterligare bra erbjudande nu när jag ändå är igång.

Men först: räksoppa med min lilla räka (Mumin).

Puss på er, hoppas er fredagskväll är fin!

FÖLJ:

5 svar

 1. Jättebra beskrivning av mössan! Nils Karlsson Pyssling i mitt hjärta <3 Kan fortfarande drömma mardrömmar om Tjofsan; men säg inte det till ngn är du snäll ;-)

  Jag är generellt sett likt dig, negativt inställd till impulsköp. Meen, så vet jag, att vissa av mina impulsinköp har varit några av de bästa inköpen jag gjort. Samtidigt… andra hälften nog de sämsta.

  Smarrigt värre med fisksoppa! Soppa smakar generellt sätt bäst på vintern alltså.

  O du, på tal om Mumin; har jag berättat att katterna hemma hos Mor&Far heter Morran och Sniff? (… dock blev det lite fel, så hankatten heter Morran o honkatten Sniff… Woops)

  Ha en fin helgstart du också!

  1. Haha åh gud ja, så fruktansvärt läskig!!!

   Man får försöka lyssna till någon sorts magkänsla där… Men rea-impulsköp kan vara farliga. En bra regel är att tänka “hade jag kunnat köpa det här till fullpris” om svaret är ja så är det ok! ;)

   Nej det har du nog inte? Haha så kul! Extra kul att det blev fel med könen också…

 2. Balansgång som jag själv jobbar på just nu… :) även om man försöker handla utifrån behov och inte begär får msn ju handla med rabatt. Fast… Begäret är ju än mer mättväckt när priset är bra … :)

  1. Precis… Ska nog vara mest nöjd när man hittar något man TÄNKT köpa som är till ett bättre pris :)

 3. Du får spontanshoppa ett par bluetoothhörlurar åxå :) Förstår absolut din känsla av att ha lurar överallt. Jag blir galen på sånt och tränar hellre i tystnad än har sladdar runt hela mig :)

  Här kan vi inte köpa dyra hörlurar för förr snarare än senare får valpen tag på dem. Hon älskar av nån anledning hörlurar. Har slaktat 9 st enligt sambon som håller räkning. Så vi är mer för så billiga som möjligt än så bra ljud som möjligt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.