Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Ett frukost- & middagstips.

Hej på er. Jag vet inte om vädret blir kallare, men jag blir kallare och kallare. Om nosen framför allt, hur jobbigt är inte det? Som tur är har jag i alla fall mina söta vantar och strumpor som håller mig varm. Och varm om fötterna är jag absolut i mina kängor.

IMG_1245.JPG

Men det kanske bästa av allt för att värma sig utan någon egentlig fysisk ansträngning, det är att äta varmt mat. Eller dricka varm dryck förstås. Populärt i jul/vinter-tider: gröt, glögg, varm choklad och te. Igår åt vi trots det kalla tapas till middag, men serrano-skinka och melon + grönsaksstavar med dipp kan ju vara bland det godaste som finns. Hur som helst, mitt tips är vad jag åt kvällen innan, nämligen: mannagrynsgröt! Ville egentligen ha någon sorts snabb-variant på risgrönsgröt men det fanns inte i vår lilla närbutik så det fick bli mannagryn. Och åh, det är så gott, så lätt att äta och värmer bra. Detta är förslagsvis en bra frukosträtt, men funkar som sagt till middag om man har brist på idéer.

I detta tips ingår även ett tips på vad du kan ha på gröten: fruktpuré i barnmatsburk! Yes. Det funkar också att blanda med kvarg/yoghurt om man vill. Var mindre söt än jag förväntat mig, man får väl lita på att de är skonsamma produkter som är tänkta att stoppa i barnen. Å andra sidan känner jag spontant att man inte vill ge barnmatsburkar till sina småttingar?? Anyways, jag tyckte det var gott på min mannagrynsgröt!

När vi ändå är inne på gryn tänkte jag ta upp det här med chia-frön igen. Det var Tina som nämnde det i en kommentar har jag för mig? Jag undrar om det är någon av er som äter detta som provat beställa online? Jag hittade bland annat hos Apotea att kan man beställa, har ni andra rekommendationer?? Samt vilket märke eller kvittar det och hur liten/stor förpackning är rimligt att köpa? Uppskattar er expert-hjälp!

Popcorn-tipset kan ni få i morgon, till lördagsmyset. Schysst va? Hoppas dock att ni inte tar efter det här middagstipset just idag. Det är ju fredag trots allt, unna er något godare och lyxigare!

FÖLJ:

15 svar

  1. Men gud! Vilket bra recept och så smidigt med jasminris, då kan man ju använda det till matlagning pckså liksom :) tack Teres!

 1. Kör budgetvariant och blandar linfrön & psylliumfrön istället. Kanske inte lika superfood som chia, men smakar likt.

  1. Det lät ju smart, jag vet dock inte ens hur det smakar, så det är väl snarare för “hälsoeffekternas” skull som jag tänkt införskaffa det… :)

 2. Det finns tyvärr inte färdig risgrynsgröt i Finland över huvud taget. En stor sorg för mig som ska vara här under julen :(

  1. Kolla Teres recept på gröten som du kan göra i ugnen! Men du det finns faktiskt – risflingor typ som havregryn, som man kokar upp med mjölk. Tar inte alls länge :) det är en kartong och finns också andra gröt”flingor”. Spana efter det!

  2. Finns nog! Kolla t.ex märket “Pirkka”, som säljs på K-affärer som K-EXTRA, K-MARKET, K-SUPERMARKET och CITYMARKET. Har för mej att det finns åtminstone ett annat “risgrynsgrötsmärke” också, kommer inte på namnet nu.

    1. Jag tänkte på helt färdig gröt på “tub” som finns i Sverige. Men jag ska absolut testa era tips :)

 3. Ingen frukostkommentar, men dock en vantkommentar : ) Dina fina vantar påminner ganska mycket om vantar med ett speciellt mönster, som stickas i t.ex Lappfjärd, därifrån min mamma kommer, i Österbotten. Nästan varje kommun, eller by kunde ha sitt speciella mönster på vantarna, så kanske detta är Gällivare-vantar? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.