Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

If you don like the menu, leave the restaurant.

Jag gillar det här citat och inställningen till livet. Jag hoppas att det kan följa med mig genom livet lite som ett motto. För jag förstår liksom inte grejen med att göra saker bara för att, att göra något för att normen säger det och för att andra gör så. Det känns meningslöst och som slöseri med tid. Och kanske går det här hand i hand med att jag inte direkt har en sån där vinnarskalle – för det har jag nog heller aldrig fattat grejen med. Det är okej att ge upp. Det är okej att åka hem från Indien efter ett halvår trots att tanken från början var att stanna ett helt år.

Men det är såklart inte alltid så enkelt. Vissa saker gör man av artighet eller för att man är förpliktigad, av bekvämlighet eller kanske för att man saknar modet att göra något annat.

Oavsett, så har du allt som oftast ett val. Oftast gör du inte något för att du måste utan för att du vill.

FÖLJ:

6 svar

  1. Tack!
    Äntligen någon som åtminstone har skrivit hur jag tänker, vilket betyder att jag inte är ensam. Normer är inget för mig, och jag är gärna med i kampen om att normer försvinner. Det skapar problem, negativitet och hinder för människor, det vore väl ändå på tiden att vi minskar hinderskapande år 2016.

  2. Önskar att jag lyssnat till min magkänsla under studietiden – men är inte tränad till det och då är det svårt.. Jaja, förhoppningsvis kommer jag 100% på rätt väg till slut! (Just nu känns det ju ändå 80% rätt karriärmässigt)

    1. Önskar du att du hade valt en annan väg när du pluggade alltså? 80% låter i alla fall helt bra i mina öron! Men det kanske tog längre tid, och ibland är det ju så :)

      1. Jaa alltså… Jag hade gärna kombinerat spanskan med religion eller filosofi och ibland önskar jag att jag hade gjort det, även om valet varit “mindre klokt”. Just engelskan..kul, men jag får fortfarande prestationsångest. jag vill ju vara världens bästa lärare… Och sen kan % höjas om jag börjar jobba på gymnasiet :)

  3. Väldigt fint citat/visdomsord! :) Hade jag inte nyss hunnit publicera mitt inlägg med favoritcitat om resor och livsstil (typ en timme sen..!) så hade jag antagligen tagit med detta också :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.