Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Idag snackar vi kött!

Är köttet värt sitt pris?

En av de bästa sakerna med Twitter, är att jag lyckas hålla mig lite mer uppdaterad på vilka debatter som förs och vad det pratas om inom politiken samt allmänhetens åsikter på det här. Jag behöver liksom inte läsa några nyheter (något jag inte gör i vilket fall) när jag är inne på Twitter. Win-win.

Och idag har då en kött-diskussion dragit igång där förslaget om en köttskatt kommit upp, ur ett rent miljömässigt-perspektiv. HURRA för köttskatt kanske man tänker vid första anblick – det skulle innebära att köttkonsumtionen minskar och det är bra för miljön. MEN det är inte så enkelt. Som jag har lyckats förstå det så ska man passa sig för att använda skattesystemet på det sättet och rikta in sig på sånna “små” skatter, Anders Borg uttalar sig här.

Jag har funderat sjukt mycket över det här på senaste tiden… Kött, det är ju så gott, men allt sämre för miljön. Och för allmänheten skulle jag vilja tipsa om KOTTGUIDEN.SE.   Där kan man läsa på om vilket kött som är bättre respektive sämre och göra mer medvetna val. Det ska jag göra! Samt fundera över det här med jägarlicens, då viltköttet är bra kött och det absolut godaste ;)

FÖLJ:

2 svar

  1. Intressant ämne.
    Får se hur det kan lösas så alla vinner.
    Ska också kolla närmare på köttguiden.

    Påminner om att inte laga mer mat än man behöver – blir det över så lägg i matlåda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.