Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Hur barnens lärande utvecklas

Något jag finner väldigt intressant är den utveckling som sker i skolor och bland barns sätt att lära. Mina kusiner går i en friskola där alla elever får en Macbook Air(!!) när de börjar 6:an. De har en profil på skolans webbsida, där läxor finns och kontakten med föräldrars sköts. När jag såg detta hemma hos mina kusiner förra veckan blev jag mäktad imponerad! När jag var liten hade vi liksom en skol-email på sin höjd!

Så besatt av min dator och iPhone som jag råkar vara ser jag givetvis väldigt positiv på denna utveckling. Jag tror det kommer effektivisera barnens lärande! Och snart hoppas jag att vi får se riktigt duktiga pedagoger som undervisar online/virtuellt åt fler klasser. 

Något annat som kan diskuteras kring barnens tillvaro idag är alla de spel dem spelar. När jag var liten var min bror hooked på ett spel med den där figuren Arthur, ett spel som kom att vara startskottet för hans engelska talang! Min äldre kusin är hooked på Fifa och bevakar ständigt auktioner över de bästa spelarna för att skapa det bästa laget. Den yngre kusinen däremot är hooked på Minecraft som går ut på att, som jag förstod det, bygga en egen värld/stad. De är ett spel för barn i olika åldrar och tydligen har det på en del platser runt om i världen börjat vara inkluderat i undervisningen. Det är ett spel som ska vara bra när det kommer till matematik och kreativitet. Hur coolt är inte detta? Jag ser verkligen fram emot en framtid där mina barn förhoppningsvis kommer ha möjligheten att få lära sig på roligare och mer kreativa sätt! Det finns absolut brister i dagens undervisning i Sverige.  


Min bror som bebis! Han var så himla lillgammal som liten. 

FÖLJ:

2 svar

  1. Intressant! MEN, i detta blogginlägg har du varit osedvanligt slarvig med svenskan! Kanske delvis kan ursäktas med att du det senaste året kommunicerat mest på annat tungomål,men nu är du ju tillbaka bland svenskar så SKÄRP DIG!
    Puss och kram

    1. Förlåt kära du, jag skyller på feberyra. Var inte helt kry i skrivandets stund. Engelskan borde ha gått ur mig nu kan man tycka ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.