Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

I midnattssolens sista ljus

De bästa samtalen sker där runt midnatt, kanske ett par timmar innan, en stund efter. Den bästa sortens texter skrivs också då. De som bara kommer, raka och ärliga. Precis som samtalen.

Vi sitter i en stuga vid en sjö i en by där lugnet alltid vakar. Klockan är halv tio och vi ringer inte ens innan. Skickar inget sms. Inget hej är du hemma? Bara kliver in på gården, ser att det lyser i fönstret, skymtar någon med sina hörlurar på. Kanske djupt försjunken i att skriva på nästa låt, kanske inne i ett samtal med någon långt borta.

Han tittar upp och får syn på oss. Ett leende och ett självklart välkomnade. Visst vill ni väl ha te? Man kan alltid hålla i en kopp. Teet är från Sri Lanka, honungen ekologisk.

Så pratar vi om sådant bara tre människor i helt olika åldrar kan prata om. Småstadssamhället, politik från två olika sidor, livet, döden, askan, företagande, drömmar och knepiga människor. Allt. Tiden glöms bort och det finns inget som är viktigare just nu än precis den här stunden.

Han plockar upp sin fiol, ni måste få höra min senaste låt. En vacker melodi, en text om att gå vid sidan om vägen. Jag gillar det.

Och finns det något så fint som skapandet? Texter, musik eller foton som tar form, en tjuvtitt in i någons kreativa själ.

Konstnärer är förtrollande på det viset.

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.