Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Hur är läget i Indien just nu?

Att planera för resan i Indien har inte varit helt enkelt. Det är dels ett bröllop att tänka på, hur sjutton ska jag klä mig? Om det är något jag lärt mig efter mitt tidigare äventyr i Indien, när jag bodde där 2013, så är det att man absolut inte vill visa för mycket hud. Det är bara respektlöst och dumt. Det var däremot något Jennifer 21 år gammal inte insåg utan snarare tyckte att it's my right as a free independent woman to dress however I feel. Och när det är över trettio grader känner man lätt för att gå barbent och ärmlöst.

img_2110-copy

Bild från mitt kontor i Indien, hösten 2013. Barbent och careless. 

I detta nu är Lisa och måttar upp saris åt oss, ni vet den traditionella och vanligt förekommande indiska klädseln. Men ifall det krisar (jag stod liksom på jobbet och mätte med ett måttband i stål och konverterade snabbt till inches, så inte helt säker på hur det slutgiltiga resultat kommer se ut), så måste jag ha en eller ett par backup-klänningar med mig, särskilt eftersom tillställningen varar i tre dagar… Dessutom blir det kallt på kvällarna och nätterna i den här delen av Indien, klädseln måste vara anpassad för det.

Vi kommer fortsätta resen i södra Indien, där det är varmt och härligt och där shortsen och bikinin kan komma mer till pass.

Pengasituationen i Indien just nu

Uttöver detta så slutar Indien, som vanligt, aldrig att förvåna eller överraska.

Delhi har varit utsatt för extremt dålig luft de senaste veckorna, men det visade sig vara det minsta problemet att bekymra sig för. I förra veckan gick nämligenIndiens premiärminister plötsligt ut och meddelade att från och med nästa dag kommer alla 500- och 1000-rupiesedlar att vara ogiltiga och inte gå att handla med.

Det råder just nu kaos i hela Indien till följd av sedel-beskedet som är en åtgärd mot korruption och svartmarknaden av indiska sedlar. Bankomaterna har långa köer och slut på pengar och du får just nu ta ut max motsvarade 300 SEK om dagen. Som ni kanske förstår är det nämligen inte ofta det går att betala med kort i Indien. Jag måste dock säga att det känns lite som Indien i ett nötskal. Eller som min mamma sa, kan Indien bli mer kaos?

Det underlättar inte direkt heller för den rådande bröllops-säsongen där alla betalar allting med cash. Mina vänner som gifter sig har fått komma upp med sista minuten-planer och messat instruktioner för hur vi ska betala. Tackolov kan jag ta med mig euros härifrån och betala med dem. Just nu är alla valutor värdefulla där borta i bristen på kontanter.

Och det känns som om detta kryddar till äventyret lite extra. Kommer vi lyckas få tag i rupie och överleva vår resa över landet?


Avresa i morgon, torsdag.

FÖLJ:

6 svar

  1. Oj vilken kaos med pengarna…!!! Vilken dramatisk åtgärd… Inte så kul om man har sedlar liggande hemma … Man får hoppas att det drabbar dem det ska drabba mest …

    1. Precis! Om du har sedlar hemma måste du gå till banken och växla in dem och det lär väl inte alla de med miljontals svarta pengar gör, tror det är på så sätt man hoppas lösa problemen.

  2. Önskar lycka till och ha så kul i detta fantastiska land! Tack för att jag får följa med i din blogg. Reser dit själv lite senare. :)

    1. Tack så mycket Karin! Vad fint att du vill följa resan här på bloggen :) Vart kommer du själv att resa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.