Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Förberedelser för Indien.

Det är bara några få dagar kvar tills avresa mot Indien och sanningen är att jag är lite stressad slash slut. Snacka om överambitiös att en vecka innan det indiska bröllopet börja snickra ihop en hemmagjord bröllopspresent. Tanken har funnits där en längre tid och vuxit fram till vad det nu tillslut landade i (ska försöka ta foton i dagsljuset så jag kan visa er lite av alltihop sen).

Och visst jobbar jag bäst under press, så är det. Som grädden på moset drog jag igång ett projekt med bloggen i samma veva, något ni kommer få ta del av under december, vad kan det vara måntro?

Resrutten bokad

I söndags bokade vi i alla fall hela resrutten i Indien med flyg och boendet, ganska skönt att ha det ur världen, lite sådär i sista minuten. Jag och Lisa messade medan jag satt och bokade hotell på tre olika platser och hon flyg mellan dessa. Pjuh, det gick bra och vi håller nu tummarna att vi bokat rätt och att vår tighta tidsschema inte spricker. I Indien tar ju allting som bekant ofta lite längre tid än beräknat.

Ungefär såhär kommer vår resa förhoppningsvis att se ut. Inte med bil dock. Observera att Indien är att stort land, och ja, det är lite halvgalet att avklara allt detta på en så pass kort tid…. Lisa, I will blame it on you ;) Då Lisa varit i Delhi senaste halvåret är allt hon längtar efter nämligen stränder, hav och frisk luft.

resrutt Indien

Vi stod ju och valde mellan Varanasi, Mumbai och Goa.. Och tillslut föll det alltså på att besöka alla tre platser. Intensivt, men spännande.

Förberedelser inför resan

Allt detta har också lett till att jag under senaste veckan fått prioritera och planera helt efter mina reseförberedelser. Haft en lång att göra-lista över saker som ska fixas, inhandlas och givetvis vad jag ska packa.

Egentligen har jag nog det mesta under kontroll, men det är också det värsta med resandet för mig, att jag är ett sådant kontrollfreak. Och det är riktigt krävande att konstant ägna tankar åt, har jag kommit ihåg det och det och det… Någon som känner igen sig? Och hur sjutton fixar man att resa med en hel familj? När jag tänker på de som gör det känner jag mig nästan lite löjlig…

Planera & prioritera

Har man mycket att göra/fokusera på under en viss period måste man plocka bort vissa saker. Jag valde till exempel bort min skrivarkurs och gymmet och har istället (utöver alla måsten) kunnat ägna lite tid åt bloggen (kvalité framför kvantitet dock) samt promenerat för att få dagsljus/frisk luft och lite motion på köpet. Att promenera till jobbet tar för övrigt lika lång tid för mig som att åka buss, 30 minuter, så det är en särskild bra grej att göra.

Helgen som gick fokuserade jag på sömn, förbereda resan, pyssla med presenten, mysa med min Mumin och promenader i det härliga vädret.

Och här är ett par bilder från det. Passade på att njuta av snön som kanske hinner försvinna lagom till jul och lagom till att jag kommer tillbaka från Indien.

Du vackra vita snö, det har varit härligt att få mysa med dig i ett par veckor. Men nu längtar jag till Indiens myller, färger, galenskaper och äventyr!

FÖLJ:

9 svar

 1. Åh jag vet precis vad du menar! Men det verkar ändå som att du har ganska bra koll på både resa och förberedelser. Och oj vad ambitiöst att skapa en bröllopsgåva. De kommer nog bli riktigt glada :) Vad spännande att vi bådas ska iväg på en så härlig resa exakt samtidigt! Åker du också torsdag kväll? Lycka till med de sista grejerna som ska på plats. Glöm inte sova och äta! (det har nämligen jag gjort, haha)

  1. Ja precis, ikväll bär det av – för oss båda! Gissar att du förmodligen är ännu mer förväntansfull och nervös? ;) Äta glömmer jag sällan och sova har jag också lyckats med – ska försöka sova på planet inatt också, men ibland har de ju så himla bra filmer på långflygningarna… Kram på dig Christine och stort lycka till på ditt äventyr! <3

 2. Indiskt bröllop, det låter ju riktigt roligt!
  Varanasi, Mumbai och Goa…Jag har varit i alla de städerna och favoriten är Varanasi. Se till att vakna innan solen går upp och ta er ner till Varanasi ghats (trapporna vid floden) det får bara inte missas!
  Trevlig resa!

  1. Åh, bra tips – soluppgång i Varanasi Ghats, tack! <3
   Ps. Min mamma hade hittat till din blogg och blev extremt förtjust i den världskarta du har där man kan klicka sig vidare till de olika resmålen du besökt och bloggat om ;)

 3. Åh det ska bli så spännande att “följa med” dig på den här resan! Inte minst bröllopet! Men det där med att det kan bli stressigt innan en större resa känner jag igen … Hoppas att det inte blir alltför stressigt och att vi får se presenten sen :)

  1. Jaa, hur var det för er när ni gav er iväg ett helt år? Då måste det ha varit en hel del förberedelser. Jag tänkte på det igår faktiskt, att det är första gången på väldigt länge som jag “bara” ska iväg 2.5 veckor och inte flytta till ett nytt ställe eller vara borta en månad och behöva planera packning för det. Så på så sätt är det rätt skönt, trots allt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.