Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

How to bemästra lördagsångesten.

Efter återkommande lördagsångest var det inte mer än rätt att ta tag i det och övervinna den. Igår då så var till att börja med vädret på min sida, det är en bra start och bra bas för en ångestfri lördag. Dessutom hade jag en anledning att faktiskt gå utanför dörren, ett paket väntade på posten och några böcker behövdes inhandlas från en secondhand-butik. Så jag snörade på min snabba skor och fångade solsken och gjorde något som fanns på att göra-listan. Det kändes väldigt mycket som en krispig vårdag april (Gällivare-mått mätt) då snön börjat smälta och solen äntligen värmde. Skillnaden här är väl att snön smälter och återkommer om vartannat från dag till dag. 

5 böcker för 10€ – kap! För ett projekt som jag och bästis håller på med just nu. Jag hoppas kunna presentera mer för er så småningom. Böckerna ger kanske någon ledtråd om ämnet även om man inte kan finska, många ord påminner om svenskan om inte annat.

Sen hoppade jag in i duschen och hoppade i en stadsvänlig outfit och åkte in till stan med min lilla antika handväska (inhandlad på Nya Zeeland!!) för att möta upp min svensk! Haha yes vi skojade om det, hur glada vi är att vi liksom funnit varandra här.

Vi siktade in oss på närmsta café och slog oss ner på KarlFazer-caféet. Helsingfors har nog en hel del fler mysiga caféer som jag inte hittat till ännu, men det är det som är det svåra när man är två styckna som båda är lite vilsna i staden då tar man hellre ett säkert kort än att riskera att vandra fram och tillbaka i timmar i den kalla havsvinden. Vi hade hur som helst massor att prata om och exakt var vi var spelade mindre roll.

Något som Fazer bevisade för oss var dock att de inte helt lyckats med att göra semlor med mandelmassa som fyllning. Se nedan. Alltså, haha?? Snacka om quick fix att lägga dit en skiva mandelmassa. Tycker halva grejen är att det ska vara liksom inbyggt inuti i semlan och mixat med innehållet. NÅVÄL, jag måste ärligt talat sluta tjata om semlor nu. Jag tror vi alla tröttnat, på mitt tjat alltså.


Lisa åt en i alla fall som ni ser och jag tog en lax och wasabi-smörgås. Älskar lax i seriöst alla former och wasabi ger en fin touch på mer än bara sushi. Och så kaffe såklart, vad vore väl livet utan denna svarta härliga dryck?

Och så följdes detta av en hemmakväll och jag konstaterade att lördagen kändes hur fin som helst. Så som lördagar alltid ska vara.

FÖLJ:

9 svar

 1. Nå, det var väl inte så dålig lördag!

  Lite off topic: Du som är från Gällivare, känner du till något som kallas ”Flottkalaset i Tjautjasjaur” strax norr om Gällivare. En kulturfestival i mindre format men som ändå verkar intressant. Startad av riksspelmannen Daniel Wikslund. Han var också med i TV-serien Bastubaletten. http://www.svtplay.se/bastubaletten. Lite annorlunda och sevärd.

  Jag skulle faktiskt va sugen på att åka dit och kolla vad det är kommande sommar. Något datum kan jag ännu inte hitta på nätet. Jag vill gärna få mera info om detta, kanske någon som läser din blogg vet mera?

  1. Oj vad kul att du uppmärksammat Flottkalaset! Jag har inte själv varit där, bara på vintern på ett liknande. Men min mormor har varit involverad (hon bor i den lilla byn) och jag har träffat fantastiska Daniel många gånger hos henne! Jag ska försöka ta reda på när det ska hållas i år – är så vackert där så du borde definitivt åka :)

  2. Hej igen! Jag hörde av mig till Daniel och tydligen var det sista Flottkalaset som blev förra året. Tyvärr! Får hålla utkik mot andra nya projekt uppe i Gällivare :)

  1. Hahaa, kan nog vara så – eller så är jag mer mottaglig för att se alla konstiga semlor och liksom attraherar dem ;)

 2. Woop woop nu är jag lite av en bloggkändis som förekommer i bloggar osv. Måste uppdatera min wikipediasida! Hihi kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.