Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Housemaid at your service.

Det är inte ofta jag inser det själv men sanningen är att jag älskar att städa! Eller alltså, riktigt så enkelt är det inte. Jag drar mig ofta för att göra det och om det är i mitt hem enbart för mig själv känns det nästan meningslöst. Men när jag var sambo i höstas städade jag titt som tätt just för att jag älskade att få göra det åt någon annan. Liksom hej här får du en present, jag har städat! Och sen är grejen den att, när jag väl börjar så finns det ingen återvändo. Jag blir som besatt. På gott och ont. Jag är kanske aningen för noggrann skulle man kunna säga, och det innebär att det tar en himla massa tid utan att slutresultatet egentligen ser så mycket bättre ut än någon som är lite slarvigare men snabbare.

När jag bodde hemma tyckte jag det var helt hopplöst. Jag ville städa, men när ja började insåg jag att det stora huset liksom inte hade något slut och aldrig skulle bli så rent som jag önskade – så då tröttnade jag istället.

Här är jag mitt uppe i en storstädning i Indien:

Men hade du inte en städare där? Tänker ni då. Jo, det hade vi, men i Indien vet man tyvärr inte vad rengöringsmedel ska vara bra för. Så det var därför jag fick rycka in med all min energi just den här dagen, för att ta död på det jag hittat på väggarna. Det visade sig att förutom myror, spindlar, ödlor och möss var våran lägenhet fylld av boklöss. Med ett detalj-öga som mitt är Indien helt fel plats att bo på. Efter det slutade jag syna allting, men upptäckte fortfarande märkliga kryp då och då.

Boklössen var vidriga, de var liksom över hela väggarna. Så jag ställde mig och skurade från golv till tak ihopp om att det skulle hjälpa. Samt slängde alla böcker. Såklart. Vi flyttade ut strax därefter så jag vet inte hur det gick, de är kanske kvar än idag. I huset där vi bodde sen brukade jag vakna på natten av något som kröp på min mage, en insekt som var större än liten, som jag brukade döda av ren reflex och studera på morgonen på golvet där hen låg. Ja, man ska alltid studera insekter när man hittar dem! I Tyskland upptäckte jag mattbaggar

Anywho, nog om dessa ljuvliga minnen. Varför jag kom in på detta? Jo, jag och mamma har varit och flyttstädat i min brors tjejs lägenhet ikväll. 3 timmar av städ-action och det var riktigt rofyllt och utmattande på samma gång? Det är nog något skönt över det för man släpper allt annat och tankarna vandrar liksom inte utan fullt fokus – under så lång tid utan att man “behöver en paus”. 

Nu är det sovdags. Och det är med gott samvete jag somnar idag. Det känns fint att ha fått hjälpa någon med flyttstädningen!! Dessutom kom mamma med hemmagjorda köttbullar till middag och sådant kan ju göra hela ens dag :-) (Och nästan få en att bortse från det faktum att man inte fick några våfflor alls idag….)

Puss!

FÖLJ:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.