Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Home is where my iPhone is.

Något som varit lite spännande med att bo utomlands på flera platser är att ha provat på så många olika typer av kontantkort till mobilen. Jag har ofta känt att inget land varit särskilt i framkant när det kommer till prisvärdhet och antalet mängd surf/sms/samtal. Men det var tills jag bott i Finland. Av till exempel Indien förväntar man sig inte jättemycket, där fylldes mobilen på i närmsta kiosk och ens mobilnummer skrevs ner i ett stort block samtidigt som de smsade med en liten och mycket gammeldags mobil för att ladda ens telefon. 3g var inte att tänka på så levde med ”edge” och dessutom skulle man helst se till att köpa simkortet redan på flygplatsen (sedan fick jag bråka efter 3 månader för att det plötsligt slutade gälla trots att de fått kopia på mitt visum för längre tid). Åh Indien alltså. I Tyskland var förväntningarna något högre och besvikelsen var ett faktum, också väldigt långsam uppkoppling i jämförelse med vad vi har här i Norden. Men i Finland var det alltså som bäst! Där kunde jag nämligen surfa obegränsat för någon hundring i månaden = kunde lyssna på vilken musik jag ville på Spotify (behövde ingen offline-lista). Nu hemma i Sverige kämpar jag med mitt Halebop-kontantkort som hängt med sedan urminnestider. Det billigaste prisalternativet ger mig 2 gb surf i månaden, och visst det räcker, om man inte svävar ut och ser på filmer/lyssnar på musik. Men det känns ju inte optimalt i dagens samhälle (hehe). Mobilskal är en annan grej man hunnit ha några genom åren. Älskade denna giraff med ‘love is all you need'. Jag har förresten alltid ett skal till min iPhone – tycker nämligen att den annars glider, behöver liksom ett fäste: för handen, i sängen, om man har den på benet eller någon annanstans!


Så nu har jag funderat på om jag ska skaffa ett mobilabonnemang, eftersom jag aldrig haft det och tänker att det kunde blir mer prisvärt och bättre? Jag vet att det är många som har studentrabatt, här kan man till exempel hitta rabatt på mobilabonnemang via Studentkortet – men då skulle jag sett till att skaffa det för någon månad sedan då jag fortfarande räknades som student… Finns det inga abonnemang som har ”ungdomsrabatt” för att man är under 26? Som flygen och tågen ni vet. Problemet är också att de flesta verkar ha bindningstid, jag är ju tyvärr inte riktigt där i livet ännu med tanke på mina senaste års halv års-intervaller från land till land…


Jag efterlyser alltså, ett billigt abonnemang med obegränsad surf och utan bindningstid! Plus om det kan användas både i Sverige och Finland ;)

FÖLJ:

13 svar

 1. Hallon kanske? Jag testade ju deras datatrafik-kontantkort i somras som kostar 145:-/månad (gjorde då) och då hängde det med 20 gig. Förvisso bara 3G (eller HSDPA om man ska vara exakt) men runt 5-6Mbit/s går det att kräma ur utan större problem, framförallt i stadsområdena. Då kan du köra det billigaste med Halebop för samtal och SMS och så kör du datatrafikkortet vid sidan om. Mecket blir ju att då har två enheter/kort och en extrakostnad kring det men… ja, du får ju ganska mycket datatrafik.

  Här är mina inlägg om Hallon.
  http://www.dryden.se/?s=hallon

  1. Åh men tack för tipset! Det kanske jag kan byta till helt och hållet. Ska kika på det! Har ju sett deras reklamer och det känns lite som “nya Halebop”.. ;)

 2. De ringde mig på mitt svenska nummer från Telia här om dagen och berättade att de hade en kampanj på sina abonnemang där det var fritt sms och samtal och dubbelt surf. Typ 12 GB surf för 399 vilket är dyrt men finns säkert billigare alternativ. Ingen bindningstid sa han.

  Prata med dem?

 3. Jag har haft telenor sen typ 3 år tillbaka, det allra bästa med dem är kundservicen, det är alltid lätt att få tag i dem och pausa abonnemang, osv. Hallon tex har ju ingen kundservice på telefon, bara mailformulär.

  Om du inte skaffar ny telefon utan bara abonnemang så ska du bara ha 1 mån uppsägningstid, du ska alltså inte behöva binda dig.. Kanske det Alex menade? :)

  Kram på dig fina Jenn!

  1. Men hallon är kontantkort va? Då behöver man ju inte kundservice på samma sätt :)
   Men tack för tipset Natalie!! Kraaam!

 4. Vet inget om någon speciellt bra deal, men Telia kanske funkar bättre i Finland också då de har slagit ihop sig med Sonera, (och nu alltså heter TeliaSonera) som ju är finskt. :)

  1. Ja det stämmer ju Lina, de kan nog tänkas ha ett abonnemang som kan gälla för bägge länder :)

 5. Jag har 3 (uk), betalar bara 15 pund i månaden (som jag tankar på på internet, kontantkort) och då kan jag smsa, surfa (obegränsat på 10 megabit sekund tror jag det är), och smsar gratis, ringer för 18 pence per minut. Tror det är typ 2 kr men då är det ju iphone och jag använder ju mest skype/viber/whatsapp osv ändå när alla mina vänner är utspridda i världen. De går på 3’s nät här i Sverige och funkar likadant i alla länder där 3 finns.

  1. Oj, vad bra det lät att man kan använda samma abonnemang i alla länder med 3??? :) Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.