Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Höstens guld.

Här trivs jag så bra. I naturen, i skogen.  Älskar mysiga små skogsstigar.

Grenar som knakar när man kliver på dem och spindelnät som fastnar på en. Medan ögonen kvickt letar efter minsta lilla tecken på svamp. Bästa helgaktiviteten.

Tog alltså med dessa tjommar ut i skogen igår. Mamma till vänster, moster till höger. Jag benämner min moster alltid endast som “moster”, vilket vissa tycker är lite roligt.      

Och kusinen också. Som alldeles nyligen var en liten toddler?? Och nu är nästan tonåring. Förste svampletaren utsågs han till. Och jag till förste svampgrävare. Ni vet hur kantarellerna gömmer sig och växer under mossan? Så coolt. 

Vi hittade en del kantareller på den korta tiden vi var ute. Alltså hur lyrisk blir man inte av att hitta svamp? Det är häftigt att man kan gå ut i skogen och plocka sådant man kan äta! Det är fint med blåbär, lingon och hjortron också – men de är oftast lite lättare att hitta och lite jobbigare att plocka… Hehe
Och så vackert var det. En bit bort från Finnsjön i Härryda/Mölnlycke.

   

Lille Norden alltså, du har din alldeles särskilda skönhet och charm. Inget slår förstås naturen uppe i norra Sverige.

  

Till middag blev det pasta carbonara tillsammans med kantarellerna. Så gott!

FÖLJ:

2 svar

    1. Jaa! Himlans tur, när vi tömt förrådet åkte vi raka vägen hem till moster och då visade det sig att det var tur att stövlarna var med ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.