Jennifer sandström

High five med mig själv.

Det är söndagkväll och jag ligger i sängen redo att inta min skönhetssömn och ladda batterierna för en ny vecka! Men först vill jag ge en high five med mig själv för den här veckans träning. Eller kanske helgens träning för att vara mer korrekt. Igår kväll klockan 21.45, cirka, studsade jag upp och skrek “LET'S GO FOR A RUUUUN!” – så det gjorde vi. 5 tunga kilometrar genom stadens liv. Tunga pga. åt alldeles för mycket alldeles för nära på = ville mest spy och fick ‘håll'. Och hade lite för mycket kläder på mig. Men annars så, härligt.

Och i morse låg någon kvar i sängen såhär som en liten puppa….IMG_1379.JPG

Medan jag drog på mig promenadkläderna och gick ut på min 5 dagars-utmanings-morgonpowerwalk.

IMG_1380.JPG

Hade lite gärna stannat kvar såhär under täcket och sovit lite till. Men om jag ska vara ärlig var promenaden också skönt. Ni som också älskar att ligga kvar i sängen om morgnarna (och vem gör inte det?) ni vet hur stolt man kan bli av att ta sig upp och ut!

IMG_1381.JPG

APRO PÅ PROMENAD – min Asics springskor har jag haft i över 3 år insåg jag igår och det känns… lite för länge? Alltså det beror väl lite på hur väl de används osv, men har hört att gummit också blir gammalt? Någon expert? Borde jag köpa nya? Skummet bakom hälen trillar ut mer och mer för varje dag också, så de känns som om de börjat sjunga på sista versen :( Min rosa-blåa dojjor som jag hatade när jag köpte dem pga färgen men de var så sköna så kunde inte låta bli – som gjutna för mina fötter, endast Asics-skorna är det av alla märken jag provat!

Är dessa jag har…

asics springskor

 

Och kvällens träning blev ett gympass. Hela kroppen med lite olika övningar. Skulle behöva lite struktur på mina gympass, men äsch, så länge jag svettas och får träningsvärk lite här och där är det i alla fall bättre än att ligga hemma på soffan!

Så ja, summa kardemumma – bra träningshelg OCH plugghelg. Då mår man bra!

PS. Dagens värsta incident: Började nästan gråta för att jag tappade min ena vante, min nya fina stickade vante jag fick av Ts mamma. Gick tillbaka hela vägen tills det stället jag satt vantarna i min ficka. OCH HITTADE DEN INTE! Vem skulle vilja sno min vante? Gick tillbaka samma väg med T hand i hand och han fick syn på den på en stol där någon lagt den! Åh – blev överlycklig och lovade min vante kärt och heligt att aldrig tappa hen igen!

FÖLJ:

8 svar

 1. High five tillbaka, vilken vecka! Känner du dig piggare av allt tränande eller tröttare? Har du hallit pa med ngn sport da du var yngre?
  O gällande springskorna, ja, jag tror du bör överväga att inskaffa nya. Det är som med gummit i gamla bildäck, det blir liksom stumt o dämpningen blir därigenom sämre. Sen beror det väl lite pa hur mkt man använder skorna, men ändock, ett par bra skor är värda att investera i sa man slipper knäproblem osv =)

  Uuh. hemskt det där med vant-incidenten!! Vilken tur att den fick ett lyckligt slut, annars hade jag fatt mardrömmar tror jag.

  SV: HAHA., vilka roliga smeknamn, loove folk med självdistans ;-)

  Ha nu en underbar start pa denna vecka!

  1. Jag känner mig nog överlag piggare! Tycker jag inte är lika sömnig när jag vaknar om morgnarna och nu har det varit ett par dagar då jag inte känt för att somna så fort jag satt mig i sängen… Haha. Men det kan också vara tillfälligt så peppar peppar! Som barn började jag några år med konståkning, sen fotboll och även basket parallellt, höll på med fotbollen i kanske 3-4 år, gick helt över till basket och spelade några år. What about you??? :)

   Yes – MÅSTE köpa nya nu, kände av båda(!) knäna alldeles för mycket i morse på min promenad…

  1. Men gud jag har inte ens tänkt på det – mitten av november och jag börjar gå ut och promenera om morgnarna liksom. Ännu större eloge till mig :D Hehe – tack för uppmuntringen! Jag har ju funderat på ide jag också, ge mig någon vecka så är jag också där!

 2. Så länge skorna är sköna o du inte får ont, behåll dem… Skoföretagen vill att man ska köpa nya varje år ju, men jag har lite svårt att tro på dem.

  1. Jo det må vara sant att man inte ska lita fullt ut på företag som bara vill sälja mer och mer ;) Men jag har redan knä-problem sedan tidigare så jag funderar på om det inte vore klokt att uppdatera skorna ändå, särskilt nu när jag börjat springa mer.

 3. Hej!
  Jag har hört att efter 150 mil ska man byta dem. Köpte ett par asics i New York 2008, de duger fortfarande superbra som promenadskor.
  Men är en riktigt skotjej, så har sedan två andra olika från Nike. Och ör just nu i Sydafrika där ett par Nike skor ligger på ca 600 svenska. Så blir nog nya på hemvägen.
  Men så länge knäna/ höfterna/ ryggen inte påverkas, kör på! När/ om du börjar med nya, ha de gamla och växla med, så dj inte kör de nya på en 7 km runda:)

  Undrar hur du har gjort för att komma igång att kunna springa så långt.
  Jag kör 3-5 km sen är jag typ helt slut.
  Sprungit mycket innan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.