Jennifer sandström

Hello världen & internet

Alla stunder av tristess, som jag bara låtit komma – och omfamnat. Till exempel fem minuter på sängen, stirrandes i taket och sen en idé, okej jag bakar bullar!

Alla sidor i alla böcker jag läst ut. Alla sidor jag skrivit i min dagbok. Promenader, cykelturer, styrkepass. Vänner, sommarstugor, mängder av god mat.

Tre veckor av blogg- och sociala medier-semester.

Wow, det är alltså det som är semester. Trots att jag jobbat några timmar på förmiddagen med andra saker än blogg. Men regeln “ingen dator efter 12.00” fungerade hur bra som helst.

Jag kan inte minnas sist i livet som jag upplevt en sån total känsla av lugn, under tre veckor! Som bloggare slash egenföretagare lever jag med en konstant känsla av att det och det och det borde (eller framför allt kan) göras. Det finns liksom i mitt vardagsliv aldrig den där känslan av“jahapp, vad ska jag hitta på nu?” Det finns alltid inlägg som kan skrivas och bilder som kan redigeras. Och det har egentligen aldrig stört mig, jag har alltid gillat det.

För det är kanske okej att leva så. Jag har trots allt valt ett annat liv. Jag har inte signat upp för att jobba 9-17 och leva ut alla mina fritidsintressen på kvällar och helger. Jag har signat upp för ett liv med total frihet. Där jag reser när jag vill. Planerar mina dagar så som jag vill. Det kommer med många fördelar, men ni vet – denna frihet eller makt: with great power comes great responsibility.

Om man tar ledigt, kanske en helg här och där, ett par veckor på julen, tre veckor på sommaren, så är det kanske en ganska bra balans.

Och det har varit galet skönt. Jag tror jag är ganska bra på att vara ledig faktiskt.

Den kanske största funderingen/insikten under dessa veckor är dock inte att jag jobbar för mycket i vanliga fall – jag är ganska bra på att ta det lugnt också. Utan snarare hur mobilberoende jag och exakt alla andra är. Det är för att mobilen är lättare att plocka upp än en bok, som jag inte läser tillräckligt i vanliga fall. Det är för att mobilen är lättare att plocka upp än att genomlida en stund av pinsam tystnad, som vi inte har spontana, intressanta diskussioner. Det är för att mobilen är lättare att plocka upp än att vara uttråkad en stund, som vi inte ens vet hur man inte gör någonting.

De påverkar oss på sätt som vi inte ens själva förstår. Du viftar bort kritiken med att åh men det gäller inte mig och visst använder jag min telefon mycket men jag gör ju allt där och är inte tekniken fantastisk tänk på allt den gett oss!!

Men fundera på när du flyr till din mobil, hur ofta, vad den gör med dig, dina tankar och vad i din omgivning som du kanske går miste om? Alltifrån de där böckerna som blir olästa, saker du skjuter upp eller människor som du aldrig ger din fullständiga uppmärksamhet.

Haha vilket trevligt hej nu är jag tillbaka från semestern, ledsen för det.

Har haft livets bästa sommar – och den fortsätter ju ännu! Kan också erkänna att jag längtat hit, inte till sociala medier, men till bloggen. Den är mitt happy place på så många plan! Och faktiskt, när jag öppnat min dagbok och skrivit ut mina känslor där istället, slog det mig att jag kanske saknat lite just det med bloggen de senaste åren. Det ofiltrerade, oplanerade, som skrivs utan en tanke på att någon ska läsa, lite så som bloggen ursprungligen fungerat – och antagligen vad som gjort den till en så fantastisk plats.

Men, jag undrar förstås ändå, hur mår ni? <3

FÖLJ:

10 svar

 1. Jo, tack, jag mår bra och det verkar du också göra. Men dina blogginlägg har jag saknat lite grann, det får jag erkänna. Och sommaren har nu blivit riktigt fin och varm och visst, den fortsätter. Nästa vecka blir sommarens höjdpunkt för mig. Uuuurkult!
  Fint att du åter är på banan!

  1. Blir såklart glad av att få höra detta, tack!! Känner mig väldigt exalterad över att få blogga igen, haha. Du verkar vara på flera spännande musikupplevelser i sommar, härligt! :)

  2. Välkommen tillbaka! Härligt att höra att du haft det bra, och intressant att ta del av dina tankar kring mobilanvändandet. Påminde mig om att jag fortfarande inte har lyssnat på Anders Hansens sommarprat. Mig är det bra med för övrigt, men längtar lite efter sommar och värme här i kalla Nya Zeeland.

   1. Tack Mirjam <3 Och ja, Anders Hansen inspirerar. Vet inte om jag ska våga läsa boken "Skärmhjärnan" för det kanske slutar med att jag kastar iväg min iPhone och blir en hemsk människa som stirrar snett på alla med sina mobiler haha!

    Och kan förstå att det måste vara liiite jobbigt att se och höra om alla som njuter av sommaren?! När jag pluggade i Auckland kom jag dit i juli och minns hur otroligt kallt det var inomhus också, fick köpa en tjock pyjamas.. Men hang in there, när våren kommer är det ljuvligt!

 2. Kul att ha dig tillbaka :D Dina inlägg inspirerar mig att fortsätta blogga och bli bättre så det är kul att ha dig tillbaka. :D Jag uppgradera min blogg till en egen hemsida. Sjukt men sant.

 3. Det låter som att du haft en helt perfekt ledighet ju, så härligt! Sådär som jag alltid brukar tänka att jag också borde ta mig tid att göra. Istället har jag flytt till att kolla meningslösa The Sims videos på youtube, lyssnat på podcasts och försökt förtränga panikkänslorna av att fortfarande inte ha ett jobb men ett bankkonto som blir allt tommare för varje månad.. Åh stressen alltså den är lite paralyserande just nu.
  Det mest produktiva jag har gjort den här sommaren var att måla om en hylla och det kändes skönt att göra något praktiskt men nu när jag är klar med det vet jag inte riktigt vad jag ska göra längre.. kolla serier? ja det är ju trevligt men inte det jag egentligen borde prioritera just nu. Förlåt för deppig kommentar, inte meningen att sänka allas härliga sommarhumör.

  1. Ouff, jag förstår att det inte är helt lätt att kunna njuta av sommardagarna med den stressen. Det är kanske också svårt att söka jobb nu mitt under sommaren? Annars kanske det kan vara lugnande att ägna någon timma per dag åt att leta jobb?

   Håller med om att det är otroligt skönt att göra något praktiskt. Min kille gjorde om en gammal stol. Själv var jag stolt av att få ihop en bulldeg ;)

   Träning är också något jag försökt få in nu under sommaren, brukar alltid känna mig lite bättre efter en promenad. Och tips, lyssna på sommarpraten medan så är det ännu trevligare! Kan rekommendera Emma Frans, hon var riktigt bra!

   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.