Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Hello – ny look på bloggen

Hej älskade ni! Som ni ser har det hänt lite med designen här på bloggen de senaste dagarna. Det var verkligen dags för en ny look som känns lite mer nutid och lite mindre bloggarnas begynnelse. Jag kikade på ett gäng olika WordPress-teman men tillslut plockade jag ihop till ett eget-designat tema som min bror/bloggens IT-tekniker fick pussla ihop med PHP och CSS. Resultatet blir ungefär exakt som jag vill ha det – och dessutom inte lika tungt som ett tema man kan köpa: alltså laddar det snabbare när ni läser, bra va?

Det kommer ske lite mindre justeringar och små fix ännu och jag planerar att under hösten strukturera upp kategorier och taggar för att kunna presentera olika kategorier här på bloggen något tjusigare (och bättre!). Det är för att det ska bli lättare att hitta äldre inlägg, om man till exempel vill läsa reseguider, om att bo i Finland eller mitt företagande. Men sådant tar lite tid.

Förresten så har inte bara bloggen fått en ny look, mitt hemmakontor har också det. Det är inte längre vid köksbordet eller i soffan, utan jag har nu en helt egen och dedikerad plats för mitt bloggande!

Såhär fungerar nya designen

Just nu tänkte jag i alla fall ge er lite tips på hur ni kan använda den nya designen.

* Ogillar du magasin-känslan? Startsidan ser ju nämligen numera ut lite mer som en typisk magasinlayout som många bloggar idag använder (och som många också ogillar). Därför har jag valt att lägga till knappen “BLOGG” högst uppe i menyn. För att läsa bloggen i det klassiska bloggformatet, där hela inlägg visas i ett flöde, ska ni helt enkelt klicka er in där. Alltså högst uppe i menyn: blogg. Om ni hellre vill få en översikt över de senaste inläggen kan ni använda er av startsidan.

En annan ny funktion är att ni nu kan hjärta inlägg, som att lämna en like ungefär. Klicka helt enkelt på hjärtat längst ner i inlägget (eller högst upp)! Det här är något jag själv älskar när det finns hos de bloggar jag läser (till exempel: Linda, Sandra Nicole och Anna), ett snabbt och enkelt sätt för att tala om för bloggaren att “hey, fint inlägg”. Det ger också en indikation för mig vilka inlägg ni kanske gillar mer än andra.

Hooray eller nay?

Redan har några positiva kommentarer trillat in och det är jättekul att höra att ni gillar bloggens nya utseende! Men ni får också hemskt gärna dela med er av sådant som verkar konstigt och stör, kanske är svårt att läsa eller är en bugg (med allt som kodas kan buggar förekomma, det har jag lärt mig av att jobba på ett tech-företag). Så, är det något ni är missnöjda med?? Tveka inte att lämna en kommentar om det i så fall, jag lovar att varken jag (den kreativa chefen för detta projekt) eller min medarbetare (den som utfört det faktiska arbetet) kommer ta illa upp… ;) Och att vi kikar på att åtgärda det! Jag vill ju att ni ska trivas här inne.

Tack för att ni är hänger här på bloggen, och tack på förhand för den feedback ni kan tänkas ha och vill dela med er av ♥

FÖLJ:

21 svar

 1. Jättefint Jennifer! Lättnavigerat, snyggt, enkelt men ändå genomtänkt!
  Har själv haft gilla/hjärtafunktion tidigare men tog av någon anledning bort det. Kanske borde jag lägga till igen då, jag med ☺️

  1. Vad glad jag blir Sanna – tusen tack! Lättnavigerat och enkelt är definitivt något jag försökt eftersträva :) Har du? Då tycker jag du ska lägga tillbaka den funktionen, tänker att det tar en stund innan läsarna vänjer sig vid att klicka på hjärtat. Jag var förresten in och dubbelkollade om du hade gilla-funktionen på din blogg när jag skulle ge exempel på några bloggar! :)

   1. Åh ja, nu la jag tillbaka den igen :) Jag har nog inte haft den på kanske 2 år, men ja, vi får se om jag får några likes nu då :D hihi

    1. Ooj så pass, du var kanske lite före din tid ;) Ska bli spännande att se om du ser bättre resultat nu, hehe.

 2. Jag tycker att det har blivit riktigt fint! Har ingen kritik att ge. Bara tummen upp! Har kikat in här några gånger senaste tiden, men har varit lite för lat med att kommentera. Tack också för de omtänksamma orden du skrev på mitt blogginlägg! <3

  1. Heeej – och tusen tack för din kommentar Christine! Vad kul att du också gillar designen! Jag förstår, ingen fara med kommentarerna, jag går också lite i perioder själv och är ibland bättre och ibland sämre. Men nu kan du iaf hjärta inläggen här inne om du känner för det ;)

   Och såklart, kram! <3

 3. Fint! Jag tycker att den här typen av teman är snygga, men kanske lite svårt ibland att hitta. Men bra då att du har möjligheten att klicka på “blogg” så har man löst det eventuella “problemet” … Kul med nytt! :)

  1. Tack så mycket Helena! Vad bra att du gillade lösningen. Jag ska se om jag kan få till en knapp “läs alla inlägg” i slutet av sidan också för att förtydliga den möjligheten ytterligare :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.