Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Helgens fina stunder.

När första hela veckan tillbaka på jobbet, med de flesta av kollegorna tillbaka på kontoret, tog slut så kändes det riktigt skönt med helg. I fredags gick jag och Lisa på bio och såg Bad Moms – jag hade noll förväntningar och blev positivt överraskad. Fantastiskt rolig film, lite i klass med How to be single på skratt-skalan. Kan varmt rekommendera den. Råkade även rekommendera den till hela jobbet, när jag egentligen skulle skicka ett meddelande på whatsapp till endast de kvinnliga kollegorna… Är dock övertygad om att filmen är rolig oavsett kön.

På lördag kom min vän Victoria hit från Åbo. Vi lärde känna varandra när jag bodde där och hade inte setts sen dess, alltså på 1.5 år. Men vad gör väl det? Det var supertrevligt att ses och hänga lördag-söndag. Jag älskar att man kan hitta vänner som man kanske inte ser på väldigt länge, men sen tillslut finner ett tillfälle för att ses… :)

Så vi har njutit av ett somrigt Helsingfors, god mat och lugna/fina stunder. 

Såhär ser Helsingfors ut när man promenerar från centrum till Tapiola (där jag bor). Det är en promenad på 10 kilometer, med väldigt mycket havsutsikt. En perfekt söndagsaktivitet, jag promenerade nämligen hem idag när jag lämnat Victoria på tåget.

Vi var lyxiga och åt massor av goda saker, den här burgaren var till exempel våran middag igår. Den fann vi på Kallio Block Party, en gatufestival som tog plats i Helsingfors “alternativa” (i brist på bättre ord) område. Det var sjukt mycket folk och scener med spännande musik i var och vartannat hörn.

Vi besökte också Magnum Pleasure Store och jag fick min hämnd. Sist valde nämligen Mumin alla toppings, och nu fick jag styra över min Magnum-glass helt själv! Mmmmums! Så himla lyxigt att få komponera sin egen glass. Himla sött, gott och mättande.

Idag begav vi oss in till stan för en söndagsbrunch på Fazer café. Det var massor av god mat i en lagom stor buffé. Jag skulle dock säga att miljön är lite väl stökig här inne då det är så stort. Men det som gör det absolut värt det är deras tårt-buffé som man får till efterrätt, den är oemotståndlig alltså. Annars gillar jag nog brunchen på La Torrefazione något mer – jag gillar deras koncept där man inte måste fatta svåra beslut som man måste vid en buffé, utan istället får alltid serverat på en tallrik.

Och så avslutar jag denna finafina helg på absolut bästa sätt. Söndagsmys framför House of cards – mitt senaste beroende.

FÖLJ:

7 svar

    1. Haha Helena, det har du faktiskt rätt i! Den smakade ungefär som en gigantisk chokladpralin också – drömmen. Hälsa norr från mig <3

  1. Magnum pleasure store är farliga grejer! House of Cards också… Men du och jag, vi gillar farliga grejer verkar det som ;) Trillade in av en slump här och vilken härlig blogg; älskar det där förevigt borta men alltid hemma. Känns bra att ha det i bakhuvudet när jag snart ska lämna trygga Sverige för kaos-Italien :) Hihihi..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.