Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Väder & kläder.

Sponsrat inlägg.

Häromdagen satt jag på kontoret vid mitt skrivbord och tittade ut genom fönstret. Så grönt och fint där utanför, mitt i sommaren. Men det är augusti och semestern är slut och jag kan (som så många andra) inte låta bli att påminnas om hösten som hånfullt väntar runt hörnet. Och visst, hösten är mysig, men plötsligt såg jag bara framför mig hur grått, trist och ruggigt det blir så fort det blir vinter. Otrolig deppig, och ganska onödig, tanke. Det vore ju rimligare att bara njuta av det som är, och inte fokusera på vad som komma skall.

väder och kläder
Hur jag känner för kala träd och att allting går i nyansen grå…

Detta ledde mig dock in på tankarna om hur enkelt vi låter vädret styra vårt humör och vad vi gör. Så fort det regnar känner jag mig liksom fångad och stannar helst inomhus (?!). Men världen stannar ju inte upp bara för att det regnar (tyvärr, eller tackolov?), och jag är inte gjord av socker (som min alldeles för kloka mor alltid sagt). Och när jag tänker på det mer, inser jag hur fånigt det är. För ett par vintrar sedan insåg jag att om man bor i ett land som förvandlas till vinter en gång om året, då bör man äga bra vinterskor. Detsamma borde ju gälla för regn. Nu vet jag inte hur mycket det i genomsnitt regnar här, men tillräckligt mycket för att jag borde äga ett regnställ och t.ex. kunna cykla till jobbet oberoende av vädret… Ni vet, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder?

Timberlands vinterkängor blev ju sjukt hippa för några år sedan. Hunter-gummistövlar har fungerat i flera år, och var och varannan äger numera en cool regnkappa (till och med prinsessan Sofia). Så är det inte dags att vi gör även regnbyxorna fashionabla och trendiga? Ska man cykla räcker det nämligen inte med en regnjacka och stövlar, tro mig.

regnbyxor-engelbert-strauss

Vad tror ni om de skrikgula galonbyxorna till vänster? En fashionista kan säkert bära upp dem. Själv har jag ärligt talat svårt att se hur sjutton jag skulle kunna rocka ens de svarta regnbyxorna. Trots att de till och med ser lite coola ut? Oh well, regnbyxor på till och från jobb, på en cykel, jag behöver förmodligen inte se så himla snygg ut.

Byxorna kommer från Engelbert Strauss som säljer mestadels arbetskläder och verktyg – så byxorna här ovan har säkert riktigt bra kvalité. Men ni kanske har andra förslag på ställen där man kan hitta bra och smidiga regnbyxor inför höstens regniga dagar?

Och ja, tills dess ska jag försöka njuta av den här sommaren som är kvar och bada i havet minst 1 gång innan det blir för kallt!

FÖLJ:

10 svar

 1. Vilken underbar helg du beskriver! Ja, visst är det härligt med vänner som det känns helt rätt med trots att man inte träffats på ett bra tag. Bara att plocka upp tråden. :) Fina bilder på godsakerna också!

 2. ÄLSKAR mitt lila regnställ från Didriksson. Använder det flitigt – framförallt när jag promenerar till och från jobbet under höstperioden :) älskar att få gömma mig under luvan och traska iväg. Alla borde äga ett bra regnställ. <3

  1. Och sen i påskas äger du även ett vinterställ också! ;) Jag tror jag på riktigt måste köpa ett jo…

   1. Ja precis :) har allt jag kan tänkas behöva för att va i Sverige. Hehe! När åker vi till Gällivare igen?? <3

    1. Det var ju HÄR den här frågan var!! Så många medium (whatsapp, snapchat, blogg, instagram) att jag blir alldeles förvirrad, haha. Gällivare sommaren 2017…!!!

     1. Jag mindes inte heller var jag hade skrivit den ju :P hehe. Bara att jag skrivit den. Ja det blir bra, kanske kan ta det i samband med nåt av mina klassiker lopp då jag ändå är halvvägs upp :)

 3. Jag har golfregnbyxor, de är snygga och håller vatten ute bra. Inte galon-bra, men bra nog för att man kan vara ute rätt länge. Four-D tror jag märket heter.

  Annars hävdar jag fortfarande att täckkjol is the shit när man cyklar till jobbet :) De flesta är nog tillräckligt motståndskraftiga mot lite vatten om det inte öser ner.

  1. Är de speciellt för golf eller du använder dem för golfen??

   Jag minns att du nämnt täckkjolen innan, täckkjols-ambassadör! :D Skulle vilja prova en för att se hur bekväm jag känner mig i det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.