Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Happiness isn’t very good for the economy.

Snubblade över det här otroligt tänkvärda och kloka citatet från boken Reasons to stay alive. Och känner att det är en bok jag skulle vilja läsa genast. Älskar sånt här, som får en att tänka till och som ifrågasätter det som vi alla lever i dagligen.

If we were happy with what we had, why would we need more?

Det blir lite ironiskt när man jobbar med marknadsföring, eftersom det är just det vi som får folk att oroa sig om ålder, utseende och att missa något. Men å andra sidan bygger väldigt många jobb på att folk konsumerar – och det är så vårt samhälle är uppbyggt, även om det börjar nå en nästan sjuklig nivå av konsumtion nowadays.

Lyssnade på senaste avsnittet av Magnus och Peppes podcast, och de lyfte helt galna argument från folk som gått i taket över att man tänkte inför en dag med vegansk mat på en förskola. Argumentet löd något i stil med att vi alltid ätit kossor och vad skulle man annars göra med dem om de inte äts upp? Alltså, utan att ha sett på någon dokumentär om detta är jag ganska övertygad om att köttindustrin inte ser ut som den gjorde på mormors tid under andra världskriget när man mjölkade sin egen ko, hade egna höns och åt enligt säsong. Och det borde cirka alla andra människor i dagens samhälle också förstå.

Ibland så gör mig business-världen oerhört trött, nästan sådär att man vill hoppa på nästa tåg söderut och flytta in på en gammal gård långt ute på vischan i valfritt land. Men det gör man ju inte, för man är en liten gubbe i det stora maskineriet och den sista varje månad kommer ju lönen och varje fredag blir det helg, och så lever man för det.

FÖLJ:

2 svar

  1. Ja alltså jag tror så mycket förstörs av att folk tror att de hela tiden måste få nåt nytt för att kunna “överleva”. Som att vi lever i en värld där vi aldrig kan stanna upp och vara nöjda, det finns liksom alltid nåt att sträva efter. Sorgligt. Försöker själv stå emot allt det här men undrar om jag verkligen lyckas?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.