Jennifer sandström

Träning, lekfullhet & barnasinnet.

IMG_0215

Jag måste vara en person som behöver mycket vila (det är inte diagnosticerat så skulle lika gärna bara kunna vara en lat persons illusion). Helst behöver jag liksom helgen för att sova ut och ladda om. Och om jag har flera aktiviteter, möter nya människor och får många intryck, så blir jag helt slut. Jag minns fortfarande när jag kom till Indien den där sommaren 2013, jag gick runt i ett töcken blandat med jetlag säkert hela första månaden.

Så efter den här intensiva helgen och lite för lite sömn i början på den här veckan så slocknade jag som en sten när jag kom hem idag efter jobbet. En av mina hemliga talanger är faktiskt att jag kan somna väldigt snabbt nästan var som helst.

Men lite sömn, en nyttig smoothie, samt en pojkvän som drog med mig ut var allt som behövdes (ganska mycket med andra ord) för att jag skulle orka en liten springtur + pullups vid havet. Och så lite lek i lekparken som finns där vid Westend-stranden (därav bilden ovan). Det är inte bara tröttheten i mig som påminner om ett barns eller en tonårings, även lekfullheten avslöjar att barnasinnet finns kvar.

IMG_01955

Det är så så så ljuvligt att promenera här, njuta av havsbrisen, doften, segelbåtarna som breder ut sig och så de supersöta ankungarna som guppar över vågorna såhär års – finns det något gulligare?

Sen är det också väldigt härligt att kunna träna utomhus. Vi sprang ner till havet och körde alltså lite pullups och pushups. Bredvid de rika damerna som hade med sig kettlebells och gjorde någon sorts yoga på bryggan, deras bilnyckel avslöjade att de kört sin Audi ner till stranden för ett träningspass – jäkla show off-liv tänkte vi och var inte alls dömande (hehe).

Jag har sagt det förut men säger det igen, att gunga är fortfarande en lika härlig känsla som när man var barn (även om jag blir yr efter cirka tio sekunder).

IMG_0203stranden

En annan grej jag måste öva på är att, ni vet när man hänger i en stång i båda händerna och kan hänga upp och ner i knävecken eller slå över som en bakåtvolt… Jag kommer inte upp i en sådan position själv, jäklar vilken smidighet och muskler som krävs – sen försökte jag visserligen efter att ha tröttat ut musklerna, men ändå – det är något jag vill klara av!

Mycket roligare att träna styrka utomhus i en lekpark än inne på ett gym, ja kanske endast såhär års, så man får ju passa på.

FÖLJ:

4 svar

  1. Skönt att kunna träna ute, när vi har flyttat i sommar finns det ett utuegym längs med vad som kommer bli vår vardagliga promenadslinga. Ser så mycket fram emot det, mitt mål för i år är att klara en pull-up!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.