Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Godmorgon från tunnelbanan.

Trött morgon idag. Vaknade och ringde till N i Indien. Och då måste man ju ge uppvaknandet ett rätt bra betyg. Sedan vågade jag mig ut från mitt varma rum (ja med den lilla värmefläkten på 38 kommer man upp i en hyfsad temperatur) och in i det superkalla badrummet och den ljumma duschen. Sen tillbaka till mitt heltäckningsmatterum. Köket som också är kallt som en kyl luktar matos för det finns ingen fläkt. Fy sjutton vad man ska utsätta sig för olika levnadsstandarder, där alla är under vad man varit van med merparten av sitt liv. Vet ni hur många gånger jag tänker att det vore så skönt och enkelt att stanna i ett tryggt litet bo i Sverige? Fast det skulle aldrig gå, just nu, så det glömmer jag snabbt igen.

Om ni är nyfikna så tar det cirka åtta minuter att gå till tunnelbanan. Sen åker jag U2 i fyra minuter innan jag får byta till S och åka tio minuter till. Och så tar det drygt fem minuter till kontoret. Det är numera min dagliga resrutt.

Och ja, vi behöver inte börja före tio om vi inte vill, om ni undrar varför hon sitter på tunnelbanan “såhär sent”.

Ha en fin tisdag!

20140211-092234.jpgMin nya fönsterbräda med utsikt!

FÖLJ:

10 svar

 1. Tips på saker att blogga om, om du någonsin får bloggtorka eller bara vill roa oss läsare;

  – Din favoritplats på jorden
  – Drömresemål
  – Personer du beundrar
  – Favoritord
  – Favoritcitat
  – Saker du inte tycker om

 2. Oh ja, känner igjen det där med heltäckningsmatta och icke-existerande köksfläkt från min tid i Tyskland. Men nu kan jag känna att jag saknar det ibland!

  //nelly, som bor på Oslo väst där det kryllar av minkpälsar, Porsche Cayennes, och iskalla familjefäder som är oanständigt glada över att ha en ung thailändsk au pair i hemmet….!

  1. Hoppsan bor du mitt i den lyxiga smeten… :-) jag gissar att man saknar “charmen” i det, ungefär så som jag kan sakna Indien nu.

 3. Som i Wales då, inte samma standard som hemma i Sverige. Dessutom är husen små och kalla. Men efter sju år här kan jag nästan uppskatta det mer spartanska levnadsstandarden. Det är befriande på något sätt. Ingen tävling om vem som har det mest perfekta hemmet. Det fungerar och då finns ingen än ledning att klaga…. ;)

  Fast heltäckningsmattor på toaletter är bara läskigt…vare sig det fungerar eller ej!!!!

  Kram från Wales

  1. Det är ju väldigt sant… Men det svåra är väl när man vet att det finns något som fungerar liite bättre ;) man får göra en cost-benefit analys helt enkelt! München verkar så vackert att man nog kan stå ut lite.

   Åhnej, har du sett heltäckningsmattor i badrum?! Fyyyy.

   Kram på dig!

   1. Haha jag har sett heltäckningsmatta som går upp på badkarskanten. Not so nice.

    München verkar vara en tysk pärla!

    Kram

    1. Åh herregud, haha, det måste ju mögla typ? Jaaa jag tycker det av det lilla jag hunnit se :) ska bli spännande att upptäcka mer! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.