Jennifer sandström

Glad påsk på er älskade bloggläsare ♥

Jag vet inte hur det är med er, om ni firar påsk eller vad ni har för relation till det här med påskhelger och påskledighet? Men, jag vill i alla fall passa på att önska er en fin och glad påsk – och faktiskt även tacka er.

Mormors guldiga påskris som pyntats så fint. 

Påsken för mig

För mig har påsken alltid inneburit vårvinter i Gällivare, massor av mys med familjen och släkten, påskägg, goda middagar och goda luncher som tillagas utomhus, turer på längdskidor eller med skoter (eller t.o.m. med hundspann), någon dag på Dundret och någon dag i Tjautjas hos mormor.

Påsken är den tid på året som jag alltid fått som mest hemlängtan om jag inte varit här, till exempel när jag bodde i Kanada, pluggade i Jönköping eller den där påsken när jag var i Finland. Så därför åker jag numera gärna upp just den här tiden och njuter av hur fint det är, och att få träffa mina nära och kära. Medan aprilvädret gör sig påmint i södra Sverige så kan man här uppe i Lappland fortfarande njuta av den äkta vintern medan solens strålar letar sig fram och piggar upp – den bästa känslan!

↑ Redan i tisdags dukades det upp till påskmiddag hemma hos mormor och vi var cirka 11 stycken som klämde ihop oss runt matbordet för att avnjuta en trerätters festmåltid. Först bjöds det på lite tilltugg, följt av lax/räkor/löjrom/sill till förrätt, lammstek med potatisgratäng till varmrätt och prinsesstårta till efterrätt. Det var alltihop eventuellt lite för bra för att vara sant.

Och visst är det något speciellt med den där musten. Till jul och till påsk. Mums.

Ett tack till er!

Jag nämner det kanske inte så ofta, men att ni läsare finns här, det är ju bland det finaste jag har! Jag vet inte ens vilka ni alla är, men du ska veta att jag är himla glad och tacksam över att just du vill kika in här på bloggen och ta del av det som skapas här.

Ibland tänker jag att jag skulle vilja lära känna er alla lite bättre. Ni är ju några som jag fått lära känna allt bättre under åren, så som Julia som jag träffat flera gånger, Åsa från Åland, resefantasten Johanna som pausat äventyren för bebislivet, Anna, Tina, Alexandra, Nelly, Emelie som jag fick chans att träffa på TIC i Stockholm, och för att inte ens nämna den drös med andra resebloggare som hänger här och som jag får hänga hos. Jag tänker att det måste finnas fler av er som varit med här ett tag men kanske trivs bättre med att läsa och inte lämna kommentarer. Det är dock alltid kul att få en bild av vem det är som gömmer sig bakom sidvisningarna i statistiken… :)

Hur som helst, tusen tack – ni gör mig väldigt glad och tacksam! ♥

Foto: Rania / Rowan Tree

Nu ska jag spendera resten av påskhelgen med min pappa, ta långa promenader i snön, eventuellt hänga lite bland bergen, äta allt gott vi kan hitta i hans frys och så ska jag också få mysa lite med min barndomskompis Elin som jag alltid är lika jäkla glad över att få träffa när jag kommer upp (hon kom dessutom med ett påskägg till mig – jag hade inte vågat hoppas på att jag faktiskt skulle få ett i år, blev SÅ glad!).

Ha nu en så fin helg – glad påsk på er!FÖLJ:

20 svar

 1. En riktigt fin påsk önskar vi dig! Vi är inte så mycket för traditioner, men traditionen är väl kanske att resa då ;) Just nu är vi i Tallinn. Kramar från oss!

  1. Och den traditionen är ju inte helt dum ;) Kul med Tallinn, kommer nog åka dit och hälsa på i sommar igen, är ju så smidigt från Helsingfors! Tack och ha en fin påsk ni också, kram!

 2. Tack detsamma Jennifer. Jag har inte träffat dig, jag vet väldigt lite om dig men på nåt sätt känner jag på mig att vi skulle ha väldigt roligt ihop. Undra vart den känslan kommer ifrån? :) Glad påsk på dig med!

  1. Men åh Linda, älskar att du har fått den känslan! Magkänslan, den brukar man ju kunna lita på ;) Jag hoppas vi får chans att ses snart!! Kram

 3. Glad påsk fina Jennifer! Hälsa pappa och resten av släkten från mig. Nästa år får du nog sällskap i Gällivare. Blir helt sjuk av att se dina bilder, det håller inte att sitta här i regnet och du är där i snölandskapet! <3

  1. Pappsen hälsar så mycket tillbaka. Nästa påsk får du komma upp! Regnet och inte ens vårväder där nere, nej det duger ju inte! Kram och glad påsk Julia <3

 4. Läser och gillar verkligen din blogg men är urusel på att kommentera, sorry! Diggar din blogg för att den är så inspirerande! :D njut av påskhelgen! :)

  1. Åh men hej Anna, och tusen tack, vad snällt!! Alltså jag måste säga att det är ju extra kul när en läsare OCKSÅ har en blogg som man kan kika in på. Så tack för din kommentar :) Hoppas du också får en fin helg!

 5. Glad påsk bästa du! Så kul och mysigt att kunna hänga med dig här – och även live i Sthlm ;) Ha en riktigt härlig helg! Stor kram <3

  1. Glad påsk Anna! Såg förresten idag att jag har ett par fina bilder på dig från middagen i Stockholm!! :)

 6. Ha det underbart under ledigheten Jennifer, ser redan väldigt lovande ut :)
  Jag är också sämst med att kommentera ( typ en gång på din blogg angående min pilgrimsresa och den värsta stressen någonsin) men jag är här och trivs varje dag :)

  1. Ja just det – den kommentaren minns jag! Kul att få ett livstecken från dig och så fin kommentar, tack så mycket <3 Hoppas du också hade en fin påskhelg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.