Jennifer sandström

Fyra små saker jag vill tipsa om

* Gör en mood/vision-board: Snart är det nyår och då får man vara sådär mysigt nostalgisk och visionärisk över det nya året. Det är också ett extremt bra tillfälle för att göra en visionboard. Sandra har skrivit om det, eller snarare om att göra en moodboard. Hon tipsar också om en bra tjänst för om du vill beställa hem lite bilder att använda. Jag brukar klippa ut bokstäver och inspirerande saker från gamla tidningar – men det kan vara kul med exakt de bilder man tänker sig.

Vem blir inte glad av lite peppiga ord? Här på ett torg i Haag.

* Hur snabbt/långsamt laddar din blogg? Har du koll på hur länge det tar för din blogg eller sajt att ladda när någon går in på den? En webbsidas laddningstid är en av de viktigaste faktorerna för en besökare idag – och således något Google också bryr sig om (och alltså påverkar din SEO). Du kan själv fundera på det, har du bra tålamod när du väntar på att en blogg eller nyhetssajt laddar? Sanna skriver om det här i sin blogg och berättar hur hon lyckades få ner laddningstiden på sin sajt. Och här kan du själv kolla hur snabbt din sajt laddar.

* Ny podd för marknadsförare! Min vän och tidigare studiekamrat Sanna har släppt podden Marknadscoacherna på företaget där hon jobbar tillsammans med sin kollega. Det är väldigt hands on och konkreta tips om hur man går tillväga och gör olika saker inom marknadsföring – alltifrån Linkedin-annonser till hur man seo:ar blogginlägg eller skriver ett whitepaper.

En annan bild från helgen i Haag. 

* Hur det är att jobba som influencer? Sara som är framstående i sin nisch som influencer inom trädgård skriver om det bästa och sämsta med att vara influencer. Hon berättar vad hon tjänar pengar på och ger sina bästa tips till dig som också vill jobba som influencer.

FÖLJ:

12 svar

 1. Woooow, testade hur snabbt min sida laddas och shit vilka skillnader det är mellan Stockholm och Melbourne! Vem i Melbourne orkar vänta 8 sekunder liksom? :D För min del i alla fall så finns det inget som får mig att klicka bort en sida så snabbt som när den laddas långsamt. Jag har långsammaste nätet ever på min mobil, så en tung sida funkar väldigt sällan – oftast är det foton i originalstorlek som helt enkelt aldrig dyker upp.

  1. Jaaa jag fattar inte varför vissa platser laddar långsamt? Jag tänkte att det hade något att göra med att vi är i Europa och bloggen ligger på en server här? :P Eller så har de bara uppkoppling från 90-talet? Haha.
   Och ja, jag är ungefär likadan, noll tålamod att vänta – om det inte är något riktigt riktigt spännande :)

  1. Men så bra, jag kände likadant – tror det kan vara relevant för oss som bloggar också! :)

 2. Jag älskar Visionboards, jag har en stoooor hemma som är som ett galler där jag byter ut bilder ungefär 1 gång i kvartalet. Ska def kolla in Nicoles visionboard, kanske jag borde skriva om själv också. Så otroligt bra verktyg som kreatör och egenföretagare.

  Supergrymma tips, bra att du har koll på läget :D <3 Kram på dig

  1. Åhhh, bästa idén med ett galler. Det vet jag att faktiskt Sandra också har. Det skulle jag vilja ha ovanför mitt skrivbord (när jag har plats att ha skrivbordet någon annanstans än framför fönstret, hehe).

   Tack Maria – kul att de uppskattas och man får ju passa på att länka vidare till guldkorn hos alla härliga man följer. Kram!

 3. Jag mailade precis delen om hur snabbt en sida laddar till en tygsida som jag ÄLSKAR men blir vansinnig på för den tar så lång tid :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.