Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Fyra dagar i Katalonien (och 15 bilder som får dig att längta söderut)

Den där sortens resor när det känns som om man varit borta veckor och inte dagar. Den där sortens resor med oförglömliga stunder och mängder av känslor. Människorna man möter, sakerna man lär sig, platserna man ser. Skratten, vyerna, maten, doften av havet, för att bara nämna en del.

Foto taget av Bettina, min Lumix-kamera, i Santa Pau.

Det var en sån resa. Min egentligen första pressresa (i samarbete med NordicTB och Catalan Tourist Board), till ett land som jag insett att jag har en viss (läs: stark) kärlek för, tillsammans med nya bloggkollegor som jag fått chansen att lära känna. Vi blev upplockade på Barcelonas flygplats och åkte sedan norrut för att utforska Costa Brava, den vilda kusten.

Foto taget av Henriikka, min Lumix, i Besalú.

Sådant som det känns som om jag kommer ta med mig bland mina minnen från resan:

Utsikten från hotellet i Cadaqués (hade typ kunnat stanna hela sommaren på en sådan balkong). Rosenbuskarna i var och vartannat hörn.

När bilnyckeln gick av och vi fick skjuts med vinprovningskillen. Löpturen i soluppgången på klipporna som sträckte sig längs med havet. Alla goda sallader till förrätt som till storleken hade kunnat vara huvudrätter. Restaurangen i medeltidsstaden som platsat för en Michelin-stjärna men tackat nej. När vi stod på händer, hjulade och hoppade utanför kyrkan i Besalú (det roligaste sättet att roa sig framför en kamera). Henriikkas charmiga misstag på engelska och hur jag alltid skrattade åt hennes skämt. Och så Pepe, såklart, vår chaufför som körde oss längs med kusten, inåt landet bland de lummiga bergskullarna och slutligen även till flygplatsen (då vi lyssnade på spansk musik och försökte konversera på en mix av knackig engelska och spanska/katalanska).

Henriikka och jag visar våra skills (jag visade också nästan ännu mer pga kjol + uppochner = inte jättebra kombo). I Besalú precis som de två bilderna nedan.

Annika som fångade mig här bland olivträden i Ventalló.

Kan det ha varit den fantastiska spanjoren (och vår chaufför) Pepe som fångade denna bild på mig? Jag tror minsann det. I havet av vallmoblommor, också i Ventalló.

Bettina // Danish Adventurer, Janicke // Norske Reiseblogger och Henriikka // Aamukahvilla.

Jag och min svenska bloggkollega Annika // Resfredag hoppar så högt vi kan.

Annika, Henriikka och jag, på upptäcksfärd i den lite större staden Girona.

Damn, vilka powerbrudar. Allihopa faktiskt. Älskar att få hänga med inspirerande personligheter och i sammanhang där åldern inte har någon betydelse utan det som räknas är det yrke och intresse som vi alla delar.


Sådant som jag vill återberätta i sin helhet från resan, och inlägg ni kan förvänta er här framöver: olivoljeprovning, vilka platser du inte får missa i Costa Brava och besöket hos Salvador Dali!

FÖLJ:

15 svar

  1. Tack :* Det tycker jag verkligen. Bara i Costa Brava finns säkerligen massor mer att upptäcka! Annars fungerar ett nytt resmål också ;)

 1. Åh vad vackert det ser ut att vara. Eftersom att jag vet att bilder inte alltid gör verkligen rättvisa så kan jag bara tänka mig hur det såg ut på plats :) Kul också att få allt betalt, hehe.
  Och det där med resor som känns så mycket längre än de var – så kände jag idag när jag landade på Köpenhamns flygplats. “Hur länge har jag varit borta egentligen?” tänkte jag och konstaterade att tio dagar i södra Frankrike och Paris kändes som över en månad! ;) Många händelser och intryck på kort tid!

  1. Det är en bra poäng, fast ibland kan bilder ser drömmigare ut än verkligheten… Men jag tror inte jag redigerar så pass extremt att så skulle vara fallet ;)

   Och ja, under en betald pressresa är det såklart betydligt mer jobb och inte samma vanliga semester-njutning :) Men såklart himla kul.

   Fint att du också hade en bra resa <3

 2. Hej Jennifer

  Tak for nogle fantastiske dage sammen i Catalonien. Hvor heldige vi var. Dejlige billeder af os, dig og området.

  Jeg glæder mig til at læse de næste artikler.

  Og jeg er også klar til at gøre det igen ????

  De bedste hilsner

  Bettina

  1. Bettina, tack så mycket <3 Och tack för trevlig helg och fint sällskap! Hoppas vi ses någonstans i världen snart igen. Tills dess ska jag försöka ta mig igenom dina danska artiklar också så gott jag kan ;)

   /Jennifer

  1. Tack så mycket för din kommentar Annette. Roligt att du hittat in hit :) Och det var det verkligen, fin resa och fint sällskap!

 3. Japp, det här får mig att längta söderut!!! Och med tanke på att det snöar i Stockholm i dag (borde väl vara förbjudet i maj!!?) så skulle jag gärna åka idag!!! :)

  1. Hehe, alltså eller hur… Missade sommaren och kom hem till jag-vet-inte-vad. Och i morgon ska jag till Italien och då ser det minsann ut som att det ska bli en solig helg här hemma igen. Oh well ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.