Jennifer sandström

Fredag & lördag i Helsinki.

Halloj och godmorgon måndag och godmorgon på er mina vänner! Jag var faktiskt uppe tidigt idag och följde med Mumin till hans skola. Har brottats lite med min sista engelska uppgift. Men det visade sig att jag hade viktigare saker att ta tag i, hehe, det fanns nämligen ett gäng obesvarade kommentarer här i bloggen. Ni är fruktansvärt bra på att kommentera och era kommentarer förtjänar såklart svar. Kan förstå om inte Blondinbella svarar på alla läsarkommentarer, men bloggare som har några kommentarer per inlägg borde alla svara på dem! Så nu har ni, om än lite försenat, fått svar på de kommentarer ni lämnat de senaste två veckorna :-)

Bloggen är också lite bakom schema, så att säga. (Hela livet är, har också obesverade mail och päron som jag inte ens hunnit höra av mig till…) Men just nu vill jag prata om vad som hände i fredags och lördags i Helsinki, innan jag åkte tillbaka till Åbo. I fredags tog jag bussen in till stan tidigt för att ha möte med min chef på det jobbet jag haft under hela hösten (jobbar hemifrån). Innan jag var framme på kontoret ville jag nästan gråta, hittade inte vart jag skulle byta buss, fick gå 15 min (som inte är långt men pga vädret icke önskvärt), halt/snöigt/regnade/blåsigt, en buss skvätter ner halva mig med vatten, 1 cm från att få en snöklump från taket i huvudet och kom givetvis sent. Bra start där Jennifer!

Efter mötet promenerade jag runt lite och betraktade den charmiga staden. Det här är min absoluta favoritbyggnad:

helsinkihelsinki city

Jag gillar den kanske framför allt på grund av de fantastiska neon-skyltarna! De är så retro och stencoola! Ravintola är även ett finskt ord jag är rätt förtjust i, det betyder restaurang så det ser man rätt ofta ute på gatorna i stan.

Och mitt ärende i stan i fredags? Träffa Ari!! Vi började på jobbet i München samtidigt för nu ett år sedan och han var en av anledningarna att jag började hänga med The Finns. När jag var så broken så fanns de där och tog hand om mig! Och nu har även han kommit hem från Tyskland så vi passade på att ses. Åt nepalesisk mat (väldigt likt indiskt) och pratade om det som var och framtiden.killkompis

Sen försökte jag mig faktiskt på något som jag avskyr nu för tiden, lite shopping. Stockmann har nämligen sjuka reor just nu. Ale Ale Ale överallt med 60% på mycket. Men jag gav upp ganska snabbt, fy så tråkigt det är. Desto mer sugen på att shoppa inredning, men det är ju inte så lätt när man inte har ett “permanent” hem. Så ett TIPS till alla ER som faktiskt kan köpa hem saker (och bor i Finland): detta smyckesställ! Ser ni priset? Jag hade gärna köpt någon av dem, om jag 1. hade haft möjlighet och 2. hade haft smycken att hänga på dem, haha!

Stockmann rea

Så jag hamnade här istället: mitt favorit hipster-café i Helsinki, mbar.

mbar HelsinkiTake this Waltz film

Efter en chaite och lite pyssel, köpte jag godis och åkte hem och slog på filmen Take this Waltz, charmig film med många fina scener. Slocknade totalt utmattad innan elva.

I lördags åkte jag in till stan och mötte upp Elvi, en tjej som jag pluggade samtidigt som i Victoria i Kanada. Det var 3 år sedan och vi har knappt hörs sedan dess, men nu när jag hade vägarna förbi Helsinki så bestämde vi för att ses. Jag älskar sådant, de människor man lär känna världen över som bor i olika länder – och så träffas man en dag igen!

Vi gick till Kiila som hade sjukt god brunch!

brunch HelsinkiIMG_2298.JPGKiila brunch

Sen åkte jag hem till Åbo!

FÖLJ:

7 svar

 1. Det ser så lustigt ut i skrift när du talar om Helsinki på finska men Åbo på svenska – Helsingfors och Åbo kunde vara en mer logisk kombo :)

  1. Haha det stämmer! Älskar att leka med språk och liksom plocka det man tycker om.
   Har även skrivit om just “Helsinki / Åbo” och varför jag säger just så här: https://jennifersandstrom.se/2015/01/13/pa-aventyr-till-helsinki/
   “Jag tycker Helsinki är ett finare namn än Helsingfors, Åbo finare än Turku. Så därför, oavsett språk för sammanhanget, säger jag helst Helsinki och Åbo.”

   Men ibland, så blandar jag.

 2. Såg också Take this Waltz för ett tag sen! Fin och mycket igenkänning på en del :/

  Såg din kommentar på niotillfem till mig (under podcast-inlägget) Vad roligt att du skrev!

  1. Det med igenkänning var mindre trevligt kanske :(

   Kul att du tyckte det, som sagt, jag hittar gärna på något så snart jag kommer till Göteborg – om du vill förstås! Såg du Lisas kommentar också? Hon har mailat mig med :)

   1. Inte på otrohetsdelen alltså, vill bara förtydliga det ;)

    Ja kul, absolut. Såg hennes kommentar men har inte mailat, kanske borde göra det :)

 3. HEJ!
  Nu är jag igång och bloggar igen på blogg.se
  Jag hoppas att både nya läsare och gamla som följt mina tidigare bloggar hittar mig!
  Tipsandstuff bloggen är som den låter, ni får hur mycket tips och tricks som helst som förbättrar din vardag! Men ni får också läsa en del om mig och min vardag men det blir mest bilder och inte för mycket text att läsa!

  Hoppas att vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.