Jennifer sandström

Fredag, födelsedagar, förkyld och istället för Netflix

Hej och godmorgon från soffan hemma i Esbo (alltså för alla svenskar: den stad jag faktiskt bor i här i Finland men som ligger granne med Helsingfors och egentligen är TYP samma stad).

Jag kom hem från Göteborg sent i måndagskväll och helt plötsligt är det nu fredag morgon. Veckans typ enda highlight var att min tysk-indiska vän var på besök i stan och vi hann ses över en middag på Yes yes yes. Älskar att träffa gamla vänner, sånna man har delat något med, kan skratta med, och kanske också lära sig något av (jag insåg hur otroligt bekväm och bortskämd jag är med arbetstid etc.)

En annan highlight är förstås alla som fyller år i veckan, i onsdags min bror och idag min mamma Kerstin (det är förresten också mitt andranamn, Kerstin Jennifer heter jag). Skulle gärna hängt kvar i Göteborg och firat hela veckan med dem.

Grattis mamma <3

Har man åldersångest är förresten hennes tips att börja redan ett år innan man fyller det där stora farliga numret, att säga att man är den åldern. Då känns det inte lika farligt sen, haha.

Har jobbat hemifrån hela veckan, skulle inte ha gjort det igår men då vaknade jag med en riktigt ond hals. Och sen var jag helt däckad. Sov halva dagen och somnade ändå gott på kvällen. Idag känner jag mig fortfarande lite konstig, men inte med särskilt många förkylningssymtom. Den där onda halsen är liksom borta. Ibland tror jag att min kropp bara tvärvägrar när den behöver vila.

Så här sitter jag nu i vår soffa och ser solen gå upp utanför fönstret. En fin dag ser det ut som. Och jag är så sugen på att träna.

Vilket kanske har lite och göra med att jag igår började se på Kalles och Britas hälsoresa på svt play. När Netflix höjde sina priser i år tänkte jag “nä, bye bye Netflix jag behöver inte dig i mitt liv” och sen dess har jag istället de få tillfällena jag vill se på något kollat mest på svt play. SÅ mycket det finns att välja på bara där. Men Kalles och Britas hälsoresa kändes lite väl uppgjord, finns dock ändå ett visst underhållningsvärde som passar perfekt när man är lite sjuk och vill koppla av.

Fyra riktigt bra program på SVT som jag kan rekommendera är dessa:

Och ett till bonustips: när T kom hem igår slog han igång Hockeyns historia och den var faktiskt också förvånansvärt bra.

Men, ni vet när det börjar närma sig jul så är det ju en sån perfekt tid för att se på alla julfilmer på Netflix… Det kan hända att jag måste registrera mig för en månad igen just då. Apro på julfilmer kommer det också en svensk julfilm i år som verkar inspirerad av Hollywood, ”Jag kommer hem igen till jul” med Peter Jöback.

Nu ska jag äta frukost. T hade köpt gravad lax åt mig när jag kom hem och gott bröd – vilken lyx. Och sen känna efter hur jag faktiskt mår idag, om det är läge att jobba eller dyka ner i en bok eller svt play…

Ha en skön fredag och fin helg <3

FÖLJ:

4 svar

 1. Skulle du behöva än mera tips om gratis-tv så finns ju också DTV, danska TVn. Många bra program och serier där. Ok, språket är kanske inte de lättaste men det går att vänja sig vid det också. Min favorit där är serien “Gintberg på kanten” https://www.dr.dk/tv/se/gintberg-pa-kanten-2015/gintberg-pa-kanten-specials-2/gintberg-pa-kanten-kriminalforsorgen-1-7

  Ett annat intressant program med Gintberg som jag nyss snubblade över är “Jan Gintberg i det krænkede Danmark”, ett intressant program om ett aktuellt ämne kryddat med en viss dos humor. Så det finns minsann att se på public service i Norden.
  https://www.dr.dk/tv/se/temaloerdag-det-kraenkede-danmark/temaloerdag-det-kraenkede-danmark-2/temaloerdag-jan-gintberg-i-det-kraenkede-danmark#!

  1. Wow känner att dansk tv skulle bli lite av en utmaning, haha! Men tack för tipset, det är ju sant att det finns mycket bara inom Norden. Vi brukar se på en del norskt, men om det finns finsk eller svensk text till så att min kille också hänger med.

   Och förstås kollar vi en del på Arenan också! Jag tycker de borde ha fler finska program textade till svenska dock..

 2. Jag kollar åxå bara på SVT Play. Fråga Lund, Det svenska popundret och Där ingen skulle tro att någon kunde bo är favoriter här, förutom flera av de du nämner. F*ordet tänkte jag åxå försöka se!

  1. Sparar aldrig bokmärken, men nu gjorde jag en mapp med “svt play” och sparade ner alla dessa, tack! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.