Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Storebror

Trots att du alltid har rätt,
kommer jag aldrig sluta säga emot dig

Och vad jag än gör,
kommer du alltid gör det lite bättre

Men kanske är det så det är att ha en lillasyster
Och kanske är det så det är att vara en förebild

Idag är det hans födelsedag, som vi firade redan i lördags under det som var sista stoppet på hans födelsedagsturné runt hela Sverige (Gällivare, Stockholm, Göteborg). 30 år.

Han fick en liten present av mig då, en oläst bok av Fredrik Lindström jag hittade second hand, som var signerad och till och med innehöll ett brev av självaste författaren. Plus tre olika choklader som fick min kille att utbrista “det är som till ett barn!” Han tycker inte Milka, Oreos, Marabou etc. är värdiga företag att stötta, eller att ge som present åt en 30-åring för den delen.

Men stöttade också hans insamling till Hjärnfonden som han la upp igår. Kan vara det bästa Facebook någonsin gjort.

Slog in min second hand-present i vadå? Tidningspapper såklart. Passande för mottagaren och Greta-friendly som någon annan uttryckte det. Kortet är från Budapest. Av en slump hamnade den här rubriken på ovansidan av paketet: “Vi måste omvärdera hela idén om vad som är ett framgångsrikt liv.”

Sen följde en kväll som fastnade i hjärtat. Fick träffa vänner till min bror som jag antingen inte träffat tidigare eller inte sett på väldigt länge och egentligen borde jag inte bli förvånad över att han har sjukt smarta, roliga och trevliga vänner. Nästan så att man blir avundsjuk. Det var gamla barndomsminnen och skratt blandat med hotet mot klimatet och helt plötsligt satt vi och pratade om religion och änglar.

Bra på att laga mat är detta hushåll också.
Morris var också med, nybadad och gosig som en nallebjörn.

Bra hem är hem som har massor av böcker och en djungel på balkongen.

… och serverar lösgodis!

Vill man förresten höra ett kul stycke om “livet som underprivilegierad” ska man lyssna på SvDs ledarpodd där Jesper är med på slutet. Lyssna här, från minut 34! Om jag satt på en position där jag skulle anlita föreläsare så skulle jag ta in Jesper genast. Och detta förstås helt opartiskt!

Grattis storebror Jesper <3

Här är alla tidigare grattis denna storebror fått på bloggen (eller också en studie i hur den här bloggen utvecklats):

2012
2013
2014
2015
2016
2018

FÖLJ:

2 svar

 1. Det är just sådana inlägg som gör att jag skattar din blogg som en av de bästa. Så härligt beskrivet kalas och så fint skildrad syskonkärlek. Din bror måste vara en alldeles speciell människa. Och alla fina bilder! Boken är ju speciell på det sättet att den är signerad och med brev. Var det ren slump att du hittade den?
  Jo, jag lyssnade på Jespers framförande; han är ju riktig kul och underhållande! Och inte sosse, om jag förstod rätt. ha ha…

  “Bra hem är hem som har massor av böcker och en djungel på balkongen” – har du lånat uttrycket eller fabricerat själv? Hur som haver, en utmärkt synpunkt på ett bra hem!

  1. Oj så fint sagt! ☺️ Tusen tack!

   Ja det var en slump att jag hittade den här i Finland faktiskt. Om språk, så passar min bror bra.

   Haha det stämmer, politiskt drar han inte mot det röda, trots (eller kanske just pga) uppväxten. Kul att du lyssnade på det!

   Och nej inget lånat uttryck, insåg bara hur fint det var att kliva in i just ett sånt hem 😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.